Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


L’'instant replay', ara també a la Lliga regular


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

17.07.2010 11:11

L’'instant replay', ara també a la Lliga regular

Cristina Collado


A partir d’aquesta temporada, s’aplicarà la tecnologia de l’'instant replay' també en els partits de la Lliga regular de l’ACB que siguin televisats. L’entrenador Josep Maria Berrocal veu positiva la seva aplicació.


L’'instant replay' és un sistema que permet als àrbitres visualitzar l’última jugada de cada final de quart, dels finals dels temps de descompte, i del final del partit. Fins ara, aquesta tecnologia només s’aplicava en partits de Supercopa, Copa del Rei i en els play-off pel títol de la Lliga ACB.

L’Assemblea General de l’ACB ha aprovat l’aplicació d’aquest sistema també en els partits de la Lliga regular, això sí, si són televisats.

Habitual en altres esports

Aquesta tecnologia ja s’aplica en diversos esports d’elit, com ara en el tennis, amb l’ull de falcó, o en l'NFL, en la lliga de futbol americà. Aquesta tecnologia no endarrereix gaire el joc. A més, només es pot utilitzar en determinades ocasions. En el tennis, cada jugador pot demanar un màxim de tres vegades la revisió d’una pilota de set, i si hi ha un ‘tie-break’, encara té una opció més. 

En el futbol americà, la cosa és semblant. Cada equip pot demanar dues vegades l’ús de l’'instant replay' durant el partit. Si l’acció és favorable a la demanda de l’equip, no perden cap temps mort. Si l’àrbitre manté la seva decisió en contra de la demanda de l’equip, aquest perd un dels tres temps morts que té per part.

Beneficiós..., a vegades

GYI0059488096.jpgL’entrenador ajudant del Regal Barça Josep Maria Berrocal ha analitzat l’aplicació d’aquest sistema en partits de la Lliga regular: “És beneficiós en moments conflictius com els que hem tingut aquesta temporada per determinar si són cistelles dins o fora de temps. Crec que és important i que a aquest nivell, en una Lliga tan competitiva com la nostra, és alguna cosa que s’hauria d’haver fet abans.”

Tot i això, hi ha vegades on la possibilitat de veure repetida la jugada afavoreix l’equip rival. Això va passar aquesta temporada a la pista del Partizan de Belgrad: “A Partizan no ens va anar gaire bé, però crec que igualment és molt beneficiós”, recorda Berrocal. L’equip va perdre, a principis de febrer, el primer partit del Top 16 per 67 a 66 després que els àrbitres haguessin estat deliberant 10 minuts juntament amb els dos entrenadors, Xavi Pascual i Dusko Vujosevic. En un primer moment, van donar per bona la cistella de Pete Mickeal -que hauria estat el 67 a 68- però, finalment, van decidir que la pilota havia anat fora i, per tant, van donar per bona l'escombrada de Roberts. En aquella ocasió, l''instant replay' no va beneficiar el Regal Barça.  
L’'instant replay', ara també a la Lliga regular
Per evitar situacions com la del Mundial del futbol
Aquest tipus de tecnologia ajudarà a evitar situacions com la que es va donar en el recent Mundial de futbol disputat a Sud-àfrica. En el partit que enfrontava Anglaterra i Alemanya, Lampard, per part dels anglesos, va anotar un gol que va picar a l’escaire i va botar dins la porteria, però els àrbitres no el van donar per bo. Això hauria suposat l’empat a dos. Finalment, Anglaterra va quedar eliminada dels vuitens de final.


Comparteix a

Notícies Bàsquet

Temporada 10-11

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana