Derrota en el retorn de Basile (79-84)

15.05.2011 21:17

Llorenç Tarrés

El Regal Barça ha tancat la lliga regular amb una ajustada derrota al Palau davant l’Unicaja. Els blaugranes, que es retrobaran amb els malaguenys al ‘play-off’, han pogut celebrar el retorn oficial a les pistes de Baso.

La fitxa del partit
REGAL FC BARCELONA, 79
UNICAJA MÀLAGA, 84

Regal FC Barcelona (22+15+21+21):
Ricky Rubio (5), Navarro (18), Grimau (3), Vázquez (8), Lorbek (9) -cinc inicial-, Basile, Sada (8), Lakovic (6), Perovic, N' Dong (10), Anderson (2) i Morris (10).

Unicaja Màlaga (21+24+17+22): Blakney (12), Fitch (20), Jiménez (9), Freeland (14), Archibald (1) -cinc inicial-, Berni Rodríguez (11), Almazán, Tripkovic (5), Garbajosa (8) i Sinanovic (4).

Àrbitres: Arteaga, García González i Rial.

Pavelló: Palau Blaugrana.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.
Encara al primer quart, a falta de tres minuts, Gianluca Basile ha entrat a pista en substitució de Roger Grimau i ha rebut l’ovació de la grada. Set mesos després, l’italià ha deixat enrere el patiment i ha tornat a sentir-se jugador. Tot just han estat un parell de minuts, en què no ha pogut anotar, però la tornada de Baso ha estat la millor notícia d’una tarda que no s’ha pogut completar amb la desitjada victòria.

Després dels resultats de l’última jornada de la lliga regular, el duel entre blaugranes i malaguenys es repetirà a la primera ronda dels ‘play-off’, una sèrie a tres partits que promet emocions fortes després del partit que s’ha vist aquesta tarda. Unicaja, que es jugava la classificació, ha assaltat el Palau i ha demostrat virtuts que el faran un rival molt perillós.

2011-05-15_FCB_REGAL_-_UNICAJA_017.JPGEl partit ha començat amb intercanvi de cistelles i els atacs clarament imposant-se a les defenses. La tripleta Jiménez, Blakney i Fitch monopolitzaven l’atac malagueny (han anotat els 15 primers punts visitants) mentre que el Regal Barça contestava amb accions de Navarro (espectacular des de la llarga distància) i la grapa de Grimau. Una cistella al límit del temps de Sada ha tancat un primer quart entretingut i amb mínim avantatge local (22-21).

Però un parcial visitant de 0-6 ha estat el primer avís del que vindria després. Freeland intimidava sota el cèrcol i Fitch ha liderat un parcial de 3-14 que ha obert la primera escletxa clara (30-38). Els moments de domini del conjunt de Jesús Mateo ha tingut continuïtat fins als tretze punts de distància, certificant així un dels pitjors parcials (3-19) de la temporada en contra dels blaugranes. Sortosament, dues accions de caràcter i un triple de Ricky just abans del descans han deixat un 37-45 al marcador. Els triples (7/12) han salvat un Regal Barça força descol·locat.

Final agònic

El descans tampoc no ha servit per canviar el decorat. L’equip de Xavi Pascual ha tardat gairebé tres minuts en anotar a la represa (i ho ha fet de tir lliure) i això ha permès que Unicaja recuperés l’avantatge amb un parcial de 0-6 (37-51). Amb aquest marge de maniobra, Unicaja ha demostrat els seus bons fonaments i ha mantingut el coixí de punts durant molts minuts.

2011-05-15_FCB_REGAL_-_UNICAJA_012.JPGPerò tot i alguns errors que no permetien culminar la remuntada, l’equip de Pascual s’ha començat a acostar. El coratge etern d’aquest equip i les accions de màgia de Navarro ajustaven el marcador. Lorbek també ha aparegut, amb nou punts al tercer quart, per deixar una diferència mínima al final del tercer període (58-62).

Les accions individuals d'un imparable Fitch i de Freeland mantenien Unicaja al davant però l’avantatge era cada vegada més petit. Ricky ha hagut de deixar el partit a causa d’unes molèsties al peu dret, però el Regal Barça seguia lluitant per canviar un partit de color visitant. Finalment, Ndong, amb dos tirs lliures, ha capgirat el marcador després de molts minuts (73-72). El partit ha derivat en un final d’infart, però aquest cop la fortuna no ha acompanyat el Regal Barça, que ha caigut víctima de la falta de punteria final i de l’experiència i sang freda de Garbajosa, que ha sentenciat des de la línia del tir lliure. Ha estat un final de fase regular emocionant, un bon preludi del que espera al play-off.