Perden el partit però mantenen el lideratge (77-72)

09.04.2011 20:26

El Regal Barça ha perdut a Madrid després d’una pròrroga en un partit molt intens i en què els petits detalls han acabat decidint. Els blaugranes, però, mantenen el lideratge de l’ACB perquè conserven el 'basket average'.

REIAL MADRID, 77
REGAL FC BARCELONA, 72

Reial Madrid (22+12+16+14+13):
Tomic (17), Prigioni (8), Suárez (19), Reyes (8), Llull (12) –cinc inicial– Mirotic (5), Velickovic (3), Begic (-), Vidal (-), Fischer (1), Tucker (4).

Regal FC Barcelona (19+10+14+21+8): Rubio (-), Perovic (6), Ingles (14), Lorbek (11), Anderson (11) –cinc inicial– Sada (5), Lakovic (7), Vázquez (4), Morris (2), Grimau (12).

Àrbitres: Pérez Pizarro, García González i Martínez Díez.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.

Ha estat un xoc de titans. Un partit entre dos 'grans' de la Lliga. Un enfrontament intens, que ha tingut emoció, bon joc i també errors. Malauradament el Regal Barça no ha pogut encistellar els bàsquets definitius, però ha comptat amb aquestes opcions al final, a la pròrroga, que també s’han de buscar.

La derrota empata a blaugranes i madridistes amb el mateix balanç de 23 victòries i sis derrotes, però el diferencial de 20 punts amb què va acabar el partit al Palau (95-75) encara és vàlid perquè els de Pascual siguin els líders de l’ACB.

Nervis a flor de pell

1011_J29_MAD-BAR_x12x.jpgEl Madrid, perquè ha volgut demostrar que la seva trajectòria en ascens té continuïtat, i el Regal Barça, perquè ha buscat trencar ràpidament amb la dinàmica del passat més recent, no han estat gaire brillants durant la primera part.

El partit ha començat a batzegades. Els blancs han estat els primers a tenir-lo de cara, bàsicament gràcies a les errades dels visitants. Després d’un triple de Carlos Suárez hi ha hagut una enganxada entre l’aler madridista i Alan Anderson. Per evitar mals majors, Pascual ha fet un triple canvi als quatre minuts de joc. Ingles, Anderson i Perovic han rellevat Lakovic, Grimau i Vázquez i el matx ha girat 180º. El Barça ha clavat un parcial de 0-11 amb què s’ha empatat a 15 després d’un triple de Grimau, especialment inspirat i gran reactivador de l’equip.

Però la reacció s’ha vist aturada per un parell d’errors –precipitacions en atac, sobretot. El Madrid ha cobert els primers 10 minuts amb un 22-19 a favor.

El segon parcial ha seguit el mateix guió. Tomic, Mirotic i Velickovic han començat forts sota el tauler. Però el parcial de 7-0 blanc l’ha anul·lat Lakovic amb un 0-5. L’estira i arronsa s'ha anat mantenint fins al descans, al qual s’ha arribat amb un tímid avantatge local (34-29).

Ingles fa saltar l’espurna

Els blaugranes han reprès el partit amb força activitat. Conduïts pel capità, Roger Grimau, el Regal Barça ha pressionat un Madrid que sempre ha comptat amb un petit punt de suport. I aquest ha estat bàsicament en la línia de personals. Els visitants s’han quedat estancats en el punt 39, mentre que el Madrid, a còpia de tirs lliures, ha obert una petita escletxa de set punts (46-39). Res definitiu, ni de bon tros.

Amb constància en defensa i el cap fred, Joe Ingles ha pres la responsabilitat ofensiva. L’aler australià ha estat encertat. Tres triples ben llançats durant el darrer període han capgirat el marcador i han posat l’ai al cor del Reial Madrid, que no les tenia totes.

El guant s’ha llençat a terra i l’ha recollit el Reial Madrid, que amb una penetració de Prigioni en una acció de falta d’entesa defensiva i dues cistelles de Tomic han dut el partit a la pròrroga. Fran Vázquez ha disposat d'un llançament per donar el triomf abans d’acabar els 40 minuts, però no ha entrat.

Cap a la pròrroga!

En el temps de descompte ha aparegut la figura d’Alan Anderson, que ha recuperat la tranquil·litat que tant ha necessitat l’equip. Cinc punts consecutius del nord-americà i un marcador favorable han donat aler al Barça fins al darrer minuts de la pròrroga.

Els errors, alguna acció discutida però que ha acabat amb pilota cap a la banda local (com ara una penetració d’Ingles en què els àrbitres no han vist falta) han condicionat el final. Suárez i Prigioni han ratificat el triomf des de la línia de tirs lliures.