El campió no defensarà títol (78-67)

31.03.2011 23:05

El Regal Barça no defensarà títol (78-67)

Carles Cascante

No ha pogut ser. El Regal FC Barcelona ha caigut eliminat de l’Eurolliga a mans del Panathinaikos. Els grecs han sabut jugar les seves cartes i han acabat classificant-se per a la Final a Quatre del Palau Sant Jordi.

LA FITXA
PANATHINAIKOS, 78
REGAL FC BARCELONA, 67

Panathinaikos (16+18+22+22):
Diamantidis (11), Calathes (12), Sato (10), Tsartsaris (8), Vougioukas (10), -cinc inicial-, Nicholas (-), Batiste (8), Perperoglou (8), Fotsis (11), Tepic (-), Kaimakoglou (-).

Regal FC Barcelona (12+21+14+20): Ricky Rubio (3), Grimau (2), Anderson (13), Lorbek (9), Fran Vázquez (14) -cinc inicial-, Navarro (7), N'Dong (7), Morris (5), Sada (-), Lakovic (5), Ingles (2).

Arbitres: L. Lamonica (ITA), V. Drabikovskyi (UCR) i B. Ryzhyk (UCR)

El Regal Barça ha perdut davant del Panathinaikos i no jugarà la Final a Quatre de Barcelona. Els homes de Xavi Pascual han perdut el quart partit d’una sèrie que ha estat força igualada en tot moment.

Grimau, d’inici

111328312.jpgLa primera sorpresa ha estat el cinc inicial del Regal Barça. Navarro, amb algunes molèsties ha estat reservat per Pascual que l’ha deixat a la banqueta. En el seu lloc ha entrat el capità Roger Grimau. El matx, però, no ha començat gaire bé per als interessos barcelonistes. Sortida en tromba del PAO, amb Calathes com a braç executor (6-0), i primeres rotacions de Pascual.

A poc a poc, però, el Regal Barça s’ha anat introduint en un partit que continuava amb baixos guarismes a l’electrònic. Els d’Obradovic, més erràtics en els tirs lliures que han llançat, han permès que els blaugranes se sobreposessin als primers minuts i situessin el 10-11 després d’una cistella sota el cèrcol de Boniface Ndong. Al final del primer període, però, 16 a 12 per al Panathinaikos.

La millor versió blaugrana

La sortida del segon quart ha ofert una millor versió dels barcelonistes. Amb un Fran Vázquez força endollat –autor de sis punts consecutius- els blaugranes han obtingut una màxima renda a favor de quatre punts (20-24) quan només s’havien disputat tres minuts dels segons 10 minuts reglamentaris. El Barça tenia atacs més fluids i creia en les seves possibilitats. La mala notícia per als grecs ha estat la lesió de Nicholas, amb una revinclada al turmell.

111329512.jpgObradovic, però, ha tornat a donar entrada a pista al cervell del seu equip, Diamantidis, que en els primers compassos del matx havia comès dues faltes personals gairebé consecutives. Amb ell a pista, Perperoglou i Batiste han tornat a activar l’OAKA, que havia estat uns minuts emmudit. Amb el 29-26, Pascual ha demanat temps mort i ha estat aleshores quan 'la Bomba’ Navarro s’ha activat amb cinc punts consecutius que han empatat el matx a 31. Al final del segon període, 34 a 33 per al PAO.

Una represa ensopida

A la represa, Boniface Ndong i els seus tirs lliures –sempre anotant-ne un dels dos- ha mantingut dins del partit el Regal Barça. Els grecs, sense fer un bon joc, tenien en Fotsis el seu millor jugador i així han marxat amb un +5 quan faltaven poc menys de cinc minuts per al final del tercer quart (44-39). Amb Diamantidis fent de les seves, però, i traient faltes a Ricky, els grecs han aconseguit la seva màxima renda amb un +8 (48-40) a poc menys de tres minuts per al final del tercer període.

Els d’Obradovic veien cistella amb més facilitat que un Barça espès que, a diferència de l’anterior partit, no ha estat fi des de la línia de tres punts 3/14 en aquell moment. En aquest període, el PAO ha aconseguit una màxima renda de 9 punts, amb què ha acabat el quart (56-47).

L’hora de la veritat

111329528.jpgEn el darrer quart, les coses no han millorat gaire. Els grecs han jugat amb el crono, mentre que el Barça no acabava d’acostar-se en el marcador i un triple de Diamantidis ha tornat a situar els seus 11 amunt (61-49), a poc més de cinc minuts per al final. Malgrat un intercanvi de triples entre Calathes i Anderson, els grecs han continuat jugant en la seva salsa. Amb possessions interminables i forçant personals en el darrer instant anaven una vegada i una altra a la línia de tirs lliures.

Els blaugranes, però, havien perdut fins a 16 pilotes quan faltaven dos minuts per al final del matx i aquest ha estat el seu taló d’Aquil·les. En el tram final, però, el Barça ha revifat una mica amb Fran Vázquez com a jugador més inspirat situant-se a sis punts a menys de dos minuts per a la fi del matx (68-62). Els tirs lliures a favor dels grecs, però, han ensorrat les esperances barcelonistes. Al final, 78-67 i el Regal Barça que no podrà defensar el títol de campió d’Europa al Palau Sant Jordi.