Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


“Volem guanyar el primer, de moment”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

28.03.2011 12:14

Pascual: “Volem guanyar el primer, de moment”

Carles Cascante / Sònia de Alba


Pas a pas. Aquesta és la mentalitat que ha inculcat Xavi Pascual als seus homes. Minuts abans de marxar cap a Grècia, el tècnic català ha parlat d’això, de l’ambient que espera, del calendari ACB i d’altres temes d’interès.


Foto: Àlex Caparrós (FCB)
Foto: Àlex Caparrós (FCB)

Crític amb el calendari
L’entrenador blaugrana, però, no ha volgut deixar passar l’oportunitat de ser crític amb el calendari domèstic. La realitat és que tant Panathinaikos, com Olympiacos, Maccabi i Siena, els rivals dels equips ACB a l’Eurolliga, han descansat aquest cap de setmana. Una dada important i a tenir en compte ja que el desgast no és el mateix: “Per moltes paraules que diguem, no ho podem canviar. Hi ha gent que és qui pren aquestes decisions i ja està. A nosaltres ens hagués agradat més poder disposar de divendres, dissabte i diumenge per preparar aquest partit...”
L’entrenador del Regal FC Barcelona, Xavi Pascual, ha explicat la importància que sempre tenen a les eliminatòries d’aquests tipus “els partits imparells”: “Estem empatats. En les sèries els partits imparells són molt importants i normalment, bastant decisius. Anem a Atenes amb tota la il•lusió, amb tota la concentració i amb tota la capacitat de creure en nosaltres. Volem guanyar el primer, de moment. Ja hi haurà temps de pensar més enllà.”

L’equip, preparat

Pascual ha parlat de l’estat anímic dels seus homes també. El tècnic barcelonista considera que el triomf a Manresa els ha vingut molt bé: “Estem bé. Ho vam demostrar ahir a Manresa. Vam jugar dos quarts francament bons i, després, com és lògic, vam mirar una mica de reüll els partits d’Atenes.”

L’entrenador del Regal Barça, a més, ha parlat també de l’ambient que es trobaran a Atenes: “Estem capacitats per jugar en aquests ambients. Esperem que tot es desenvolupi en un marge de normalitat i no passin coses extraesportives.”

El passat, a favor dels blaugranes

En les dues darreres temporades el Regal FC Barcelona ja ha hagut d’aixecar eliminatòries complicades. Fa dues, a Vitòria, fins i tot es va posar amb un 2-1 en contra, però el va remuntar. I la temporada passada, va haver de jugar dos partits seguits a Madrid, amb l’1-1 a l’eliminatòria amb els blancs: “En les últimes temporades ha estat igual i hem aconseguit la classificació per a la Final a Quatre, però juguem contra un equip extraordinari.”

Les queixes del passat dijous

Pascual és un entrenador que viu els partits amb intensitat des de la banqueta, però que un cop s’asseu a la sala de premsa mai diu una paraula més alta que una altra davant dels micròfons. Aquest passat dijous, l’actuació dels col•legiats va fer que la gota vesses el got: “Porto tres anys a la banqueta del Regal FC Barcelona i el dijous va ser el primer cop que em queixava d’alguna cosa. Si em vaig queixar és perquè era evident. Vaig entonar també el ‘mea culpa’ després d’explicar que hi va haver dos partits. Un, que nosaltres vam dominar durant 29 minuts, i un a partir del punt d’inflexió que tots sabeu. En cap moment li vaig treure mèrits al triomf del Panathinaikos, però sí que vaig parlar d’un punt d’inflexió.”

En aquest sentit, el tècnic català ha continuat argumentant que “només volem que les coses siguin equànimes. No volem que ens donin res, però que tampoc ens ho prenguin. Acceptem qualsevol tipus d’error, com els que puguem cometre nosaltres. Creiem en la justícia, però repeteixo que l’únic que vam dir és que va haver-hi un punt d’inflexió molt important en el segon partit i no me’n puc desdir.”

Notícies Bàsquet

Temporada 10-11

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana