Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Per la prevenció de les cardiopaties congènites


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

25.03.2011 12:19

El Regal Barça, per la prevenció de les cardiopaties congènites

www.fcbarcelona.cat


Coincidint amb el partit de Lliga ACB entre el Regal Barça i el Biscaia Bilbao Basket el Palau tornarà a ser un centre d’interès d’una causa solidària: la prevenció de les cardiopaties congènites i un Barça-Madrid de veterans.


Moment en què es va firmar l'acord entre l'ACB, la FEB i el Regal Barça i Reial Madrid del conveni per prevenir les cardiopaties congènites (Foto: ACB Photo)
Moment en què es va firmar l'acord entre l'ACB, la FEB i el Regal Barça i Reial Madrid del conveni per prevenir les cardiopaties congènites (Foto: ACB Photo)

Què és una cardiopatia congènita?
La cardiopatia és la malaltia congènita més freqüent, ja que afecta dos de cada mil acabats de néixer. Es calcula que a l’Estat espanyol hi ha unes 100.000 persones afectades per aquesta malaltia.

La cardiopatia congènita és una lesió anatòmica d’una o diverses de les quatre càmeres cardíaques, dels envans que les separen o de les vàlvules o tractes de sortida. Es pot viure amb una cardiopatia congènita, però es viu més i millor quan es té consciència de la malaltia i es prenen precaucions. Per aquesta raó, la informació i les proves són fonamentals.

És aconsellable que a les famílies amb antecedents o aquelles persones que sotmetin el cor a un esforç important, com poden ser els nens que fan esport amb assiduïtat, es facin, com a mínim, un electrocardiograma que en molts casos poden salvar-los la vida.
El cartell no pot ser més espectacular. La jornada 28 de la Lliga ACB (dissabte, 2 d’abril) comptarà amb un programa doble. El primer, el partit que disputarà el Regal Barça i el Biscaia Bilbao Basket, un duel interessant i en què els de Pascual s’hauran d’emprar fort i més després d’una setmana intensa en què es jugarà el tercer i quart partit del play-off de l’Eurolliga a Atenes. Però, posteriorment, el gran clàssic dels clàssics tindrà lloc al Palau. Un Barça-Madrid amb aquells jugadors que han fet més gran la història del bàsquet ACB.

Tot plegat s’emmarca en el conveni que l’ACB, la FEB (Federació Espanyola de Bàsquet) i el Club blaugrana i el blanc van firmar coincidint amb la Copa del Rei per prevenir malalties com les cardiopaties congènites. La campanya de sensibilització té com a objectiu conscienciar la societat sobre aquesta dolència i quines precaucions són necessàries per evitar conseqüències greus.

La iniciativa també inclourà l’elaboració d’una guia divulgativa sobre la malaltia a càrrec de la Federación Nacional de Afectados por Cardiopatías Congénitas y Adquiridas i els serveis mèdics de les entitats que hi col•laboren. A més, es posarà en marxa un lloc web on es podrà consultar informació bàsica sobre la malaltia (www.conocetucorazon.com).

Els exjugadors del Barça i el Madrid, units per una mateixa causa

Els exjugadors del FC Barcelona i Reial Madrid s’han implicat directament en la causa.

Manel Bosch, exblaugrana, no s’ha estat de convidar a tothom per celebrar una jornada festiva i, sobretot solidària: “Esperem que la gent es quedi perquè necessitem el suport del públic. Garantim a tots que s’ho passaran bé”.

I és que entre grans emblemes del bàsquet no pot faltar el punt de competitivitat. “Som jugadors que hem estat a l’elit i, a més d’ajudar a la investigació per una causa molt noble, quan comencem a jugar tots volem guanyar! A més que sempre és molt maco retrobar-nos amb vells amics”, explica Bosch.

Notícies Bàsquet

Temporada 10-11

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana