Dolç suspens (83-82)

22.03.2011 22:41

Barça-Panathinaikos (83-82): Dolç suspens

Roger Bogunyà

El Regal Barça s’ha apuntat la victòria en el primer partit de la sèrie de quarts amb un final d’infart en què el conjunt grec s’ha jugat un triple sobre la botzina. El tir ha anat fora i el Palau ha esclatat d’alegria. La Final a Quatre, més a prop.

Roger Grimau, agraïnt al final del partit el suport del públic. Fotos: Àlex Caparrós-FCB

La fitxa
Regal Barça, 83
Panathinaikos, 82

Regal Barça (14+23+20+26): Ricky (4), Navarro (13), Anderson (10), Lorbek (12), Vázquez (4) –cinc inicial– Perovic (6), Sada (2), Grimau (7), Morris (5), Ndong (8) i Lakovic (12).

Panathinaikos (14+21+25+22): Sato, Diamantidis (26), Fotsis (2), Vougioukas (4), Calathes (5) –cinc inicial– Nicholas (16), Perperoglou (6), Batiste (15), Tsartsaris (2), Kaimakoglou (1), Tepic i Maric (5).

Àrbitres: Sutulovic, Boltauzer i Latisevs.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.

El primer assalt d’aquests quarts de final ha estat vibrant. Igualat fins al final, el Palau Blaugrana ha gaudit d’una nit de bàsquet autèntic en què el Panathinaikos ha tingut gairebé contra les cordes el conjunt de Xavi Pascual a l’inici de l’últim quart. En aquest instant, a set minuts per al final, ha arribat la remuntada del Regal Barça, que gràcies a una brillant actuació col·lectiva ha capgirat el marcador i ha sobreviscut a una última possessió grega que hagués pogut acabar amb triomf visitant. Amb l’1-0 a la sèrie, la cita de dijous al Palau pot suposar mig bitllet per a la Final a Quatre del Palau Sant Jordi.

Ofegats en atac

El primer quart de la sèrie ha començat amb dues defenses gens permissives. Anul·lat Navarro en atac (2 punts en 10 minuts), el Panathinaikos ha resistit a la sortida local gràcies als nombrosos rebots ofensius capturats a l’inici. Un tresor per als grecs, que penetraven i penetraven sense gaire èxit cap a la cistella blaugrana. Els de Pascual atacaven amb rigor, combinant el joc interior amb l’exterior, insuficient però per agafar ni tan sols una petita renda en el marcador. Després d’un període, 14-14 i tots dos equips ofegats en atac.

Igualtat màxima

2011-03-22_FCB_REGAL_-_PANATHINAIKOS_014.jpgLes concessions des de la línia de tres, escassíssimes en el primer quart (un únic triple, obra d’Anderson), han crescut a mesura que avançava el matx, que es desenvolupava a base de petits parcials (0-8 i 9-1) que mantenien la igualtat a l’electrònic. No hi havia treva i només Anderson i Lakovic han gaudit de bones ratxes anotadores durant el segon quart, amb Ndong i Tsartsaris carregats ja amb tres faltes. Les bones ajudes en defensa del Panathinaikos sobre Navarro impedien l’aparició del de Sant Feliu, voluntariós però apagat la major part del primer temps. Amb tot, el Regal Barça ha sabut respondre i les notícies eren suficientment bones: 37-35 a la mitja part.

Diamantidis centra l’atenció

Un intercanvi de triples entre Anderson i Diamantidis ha donat el tret de sortida a la segona part. El grec, precisament, ha estat el principal maldecap per al Regal Barça. Ell s’ho feia tot al Panathinaikos. Penetrava, anotava (10 punts en 6 minuts) i carregava de personals als locals, que han perdut Vázquez, amb quatre faltes, per molts minuts. La dinàmica havia canviat i ara era el Panathinaikos el que sempre manava al marcador. Per pocs punts, sí, però un factor psicològic important a aquestes alçades de partit, on les aturades i les faltes –algunes molt criticades pel Palau– eren la nota dominant. La tensió era màxima abans del darrer període (57-60).

Decideix un parcial d’11-0

A l’inici del darrer quart s’ha arribat a un punt pràcticament crític en què el Panathinaikos ha assolit el màxim avantatge (59-64). La igualtat del partit feia que una diferència gairebé mínima com aquesta fos tot un món. I ha estat aquí, justament, quan s’ha produït la reacció blaugrana. El Panathinaikos s’ha quedat aturat als 64 punts i dos triples de Morris i Lakovic i una antiesportiva de Fotsis sobre Navarro han canviat el destí del matx. El parcial feia mal: 11-0. De totes maneres, el final d’infart ha estat inevitable.

En ell, l’encert de Vázquez (4 de 4) i Morris (2 de 2) en el tir lliure han resultat decisius per tombar un Panathinaikos que ha donat guerra al Palau fins a l’últim segon. I és que una antiesportiva assenyalada a Sada quan faltava 1,7 segons ha permès als grecs acostar-se fins a un sol punt. El triple final no ha entrat i el Palau ha esclatat d’alegria. Era l’1-0.