Màxima concentració (73-53)

18.03.2011 22:32

Llorenç Tarrés

El Regal Barça no s’ha deixat distreure per la importància dels compromisos imminents i ha superat l'Estudiantes al Palau, una victòria que permet mantenir el liderat en solitari a l’ACB i carrega de confiança l’equip de Pascual.

Boniface Ndong esmaixa el cèrcol de l'Estudiantes. Fotos: Miguel Ruiz - FCB.

La fitxa del partit
REGAL FC BARCELONA, 73
ASEFA ESTUDIANTES, 53

Regal FC Barcelona (26+19+16+12):
Rubio (5), Navarro (12), Anderson (14), Lorbek (7), Vázquez (6) -cinc inicial-, Sada (4), Lakovic (6), Ndong (2), Perovic (6), Morris (5) i Grimau (6).

Asefa Estudiantes (12+25+8+8): Granger (2), Welsch (4), Ellis (8), Caner-Medley (4), Asselin (4) -cinc inicial-, Oliver (6), Sergio Sánchez (7) Jaime Fernández, Germán Gabriel (6), Clark (12), Blanch i Edu Martínez.

Àrbitres: Conde, Araña i Pérez Niz.

Pavelló: Palau Blaugrana. Uns 5.000 espectadors.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.

Ara sí. El Regal Barça ja pot començar a pensar únicament i exclusiva en l’eliminatòria d’Eurolliga contra el Panathinaikos, l’últim obstacle abans de la desitjada Final a Quatre del Palau Sant Jordi. I ho pot fer amb la satisfacció d’una victòria sòlida, convincent i merescuda davant un Estudiantes que durant molts minuts ha patit la millor versió del campió d’Europa.

L’equip blaugrana volia resoldre per la via ràpida, i fer-ho, a més, amb un partit agradable als ulls dels espectadors que s’han acostat al Palau. Sota la direcció d’un Anderson que ha tret a passejar tot el seu repertori tècnic i amb el bon treball de jugadors com Vázquez, els locals han trencat el partit ben aviat: del 8-7 al 17-7. Navarro, amb un triplàs, ha obert encara més l'escletxa: 22-9.

Disset amunt al primer quart

El primer quart ha estat entretingut, però segurament a l'Estudiantes no li ha fet cap gràcia trobar-se un Regal Barça tan mentalitzat. Al final dels primers deu minuts, el marcador era de 26-12, i la diferència ha pujat fins als 17 punts després del triple amb què Terence Morris ha estrenat el segon parcial (29-12).

Luis Casimiro, veient el seu equip desorientat, ha ordenat canviar la defensa, recurs que ha funcionat en els únics minuts de desencert blaugrana. L'Estudiantes ha trobat aleshores transicions ràpides que li han permès ajustar el marcador, i a base de triples s’ha acostat perillosament (6-15 de parcial, 35-27). Germán Gabriel, tot i les molèsties físiques, i Clark han actuat de revulsiu i han deixat el marcador en un 37-33 que semblava reobrir l’emoció.

Un triple de Ricky reactiva l’equip

2011-03-18_PARTIDO_27.JPGPerò un triple de Ricky, molt celebrat, ha retornat la tranquil·litat a l’equip i sobretot a la graderia, reactivant de retruc un Regal Barça que ha arribat al descans amb un avantatge de 8 punts (45-37). No obstant això, els 25 punts rebuts en el segon quart no deuen haver agradat Xavi Pascual.

Segurament, en el temps de descans el tècnic ha incidit en el fet que s'havia de recuperar la defensa. I si ho ha fet, el seu missatge ha calat entre els jugadors, que han ofegat l’atac col·legial i han registrar un 12-2 de parcial. Navarro, perfecte des de la llarga distància, però també la resta de companys (tots els que han jugat han anotat), han tornat a obrir forat fins a portar l’equip als 20 punts de coixí (61-41).

El partit ja s’olorava sentenciat. L'Estudiantes ha començat a sumar pilotes perdudes sense aturador i el Regal Barça ha acabat el partit amb molta comoditat, cosa que ha fet créixer el desencert local en els llançaments.

Nou punts encaixats en 17 minuts

Navarro i Anderson han anat cap a la banqueta, pensant en futurs compromisos. I és que l'Estudiantes, que ha fet 8 punts en el tercer quart, ha tardat set minuts a anotar (de tir lliure) en l’últim període, per la qual cosa la victòria mai no ha perillat.

El Regal Barça, que ha tancat el duel amb un avantatge de 20 punts, ha viscut el partit perfecte per preparar la sèrie contra el Panathinaikos. Ha treballat fort i a la vegada ha pogut reservar forces. Ara arriba l’hora de la veritat.