Torna la victòria, al Palau (73-60)

10.03.2011 22:42

Llorenç Tarrés

Davant d’un equip que encara no coneixia la derrota a la segona volta, el Regal Barça ha recuperat el camí de la victòria. El conjunt de Xavi Pascual, en una actuació sòlida, es manté com a líder en solitari de la competició.

La fitxa del partit

REGAL FC BARCELONA, 73
CAJASOL, 60

Regal FC Barcelona (19+22+15+17).
Sada (-), Lakovic (-), Vázquez (10), Ingles (-), Morris (7) -cinc inicial-, Rubio (4), Navarro (16), Perovic (15), Ndong (-), Lorbek (6), Anderson (13) i Grimau (2).

Cajasol (12+17+19+12). Urtasun (8), Sastre (2), Calloway (-), Davis (20), Ivanov (6) -cinc inicial-, Triguero (-), Cabanas (-), Satoransky (6), Katelynas (2), Kirksay (6) i Bullock (10).

Àrbitres: Emilio Pérez Pizarro, Carlos Cortés i David Soto.

Pavelló: Palau Blaugrana (4.571 espectadors).

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.

Cap dubte. Cap por. El Regal Barça no ha acusat la derrota a Fuenlabrada i ha demostrat que segueix en un bon moment de joc i que els resultats segueixen acompanyant. Després de veure trencada la seva excepcional ratxa de victòries, el Regal Barça ha sortit a pista amb poques ganes de ser sorprès. Ben aviat, els de Pascual han marcat el ritme de campió, intens en defensa i efectiu en atac. Erazem Lorbek ha anotat els primers sis punts dels blaugranes, que ràpidament han agafat avantatge (10-2).

Un triple de Navarro, els seus tres primers punts, i dues esmaixades seguides de Perovic, novament titular i novament destacat, han ampliat la diferència fins als 15 punts (19-4). Però el conjunt de Joan Plaza, fins aleshores atropellat, amb seriosos problemes en defensa, no s’ha deixat intimidar i ha tancat el primer quart amb un parcial de 0-8 que ha eixugat una mica la distància sideral que s’estava veient sobre la pista.

Apareix Paul Davis

2011-03-10_FCB_REGAL_-_CAJASOL_005.jpgEls andalusos no s’han vingut avall i un cop superat l’impacte inicial, han començat a demostrar el perquè del seu bon moment, el perquè de les seves set victòries seguides. L’aparició del bon pivot Paul Davis ha tornat l’emoció al partit, però una nova estirada blaugrana ha deixat un clar 41-29 al descans. Al final dels primers vint minuts, Navarro (14 punts, 9 al segon quart) i Perovic (11) havien liderat l’atac del Regal Barça, on també ha destacat els moments d’inspiració de jugadors com Morris o Vázquez.

A la represa, Regal Barça ha gaudit amb el seu coixí de punts, amb Perovic fent mal sota la cistella i minimitzant els punts de Davis i del canoner Bullock. El Cajasol ha lluitat intensament per baixar de la barrera dels deu punts i finalment ho ha aconseguit just al final del tercer període (56-48), però la sensació era que sempre que els sevillans s'acostaven el Regal Barça posava una marxa més.

Fermesa de campió i ensurt de Vázquez

Tot quedava obert, per tant, als últims minuts, amb un Regal Barça dominant el marcador però en absolut amb el partit tancat. Els punts inicials d’Ivanov han donat encara més emoció (61-54). Vázquez (que ha acabat el partit amb un ensurt en forma de torçada de turmell) i Anderson han donat aire amb dues cistelles providencials que han obligat Joan Plaza a demanar temps mort. El Cajasol, amb Davis com a principal executor, ha esgotat fins al final les seves opcions de donar la sorpresa al Palau, però el Regal Barça s’ha mantingut ferm per assegurar una bona victòria, finalment clara i en tot cas molt important després de l’ensopegada anterior.