Triomf tot esperant el PAO (76-58)

03.03.2011 22:28

Triomf del Regal Barça tot esperant el Panathinaikos (76-58)

Carles Cascante

El Regal FC Barcelona s’ha imposat l’Olimpija eslovè en el darrer partit del Top 16. El Panathinaikos grec serà el rival al play-off de quarts de final de l’Eurolliga, l’avantsala per ser a la Final a Quatre del Palau Sant Jordi. Navarro no ha jugat.

REGAL FC BARCELONA, 76
UNION OLIMPIJA, 58

Regal FC Barcelona (21+14+16+25):
Ricky (4), Lakovic (12), Anderson (2), Morris (8), Perovic (9) –cinc inicial-, Sada (4), Ndong (9), Vázquez (10), Ingles (10), Lorbek (-) i Grimau (8).

Union Olimpija (19+12+13+14): Span (-), Gregory (13), Ozbolt (2), Shermadini (6), Markota (9) –cinc inicial-, Boisa (-), Anagonye (9), Salin (3), Jagodnik (13) i Udrih (3).

Àrbitres: Jovcic (SER), Sahin (ITA), Anastopoulos (GRE).

Fes clic aquí per veure les estadístiques oficials

Triomf intranscendent el que ha aconseguit el Regal Barça, que ja suma la seva 21a victòria consecutiva de la temporada. Els de Pascual s’han imposat a l’Olimpija eslovè per un clar (76-58) en un partit fred, marcat per la poca intensitat en alguns moments. Això sí, jugadors amb menys minuts com Jaka Lakovic avui han sabut aprofitar la seva oportunitat.

Ingles posa la salsa

Ambient fred el que s’ha viscut en els primers minuts del matx entre el Regal FC Barcelona i l’Olimpia eslovè. Pascual ha format d’inici amb un cinc atípic format per Ricky, Lakovic, Anderson, Morris i Perovic. La posada en escena dels eslovens, amb una defensa poc intensa, ha facilitat el 8-4 inicial dels de Pascual.

En aquest primer període, però, hi ha hagut l’ensurt del matx. Anderson ha hagut de retirar-se amb ostensibles dolors a la part final de l’esquena i Grimau l’ha substituït. Després d’un intercanvi de cistelles, els eslovens han aconseguit empatar el marcador amb un triple del veterà Jagodnik (19-19). Al final, però, Joe Ingles ha anotat una cistella de dos que vorejava el triple i ha tancat el primer període amb una victòria per la mínima (21-19). Ingles ha posat la salsa amb els seus tirs ja característics.

Més intensitat, més avantatge

En el segon quart, amb Boniface Ndong en pista d’inici i Víctor Sada amb més minuts, l’equip ha pujat una mica el to defensiu, tot i que l’Olimpija s’ha posat per davant un altre cop des del 0-2 inicial (21-23). Un nou triple de Jaka Lakovic, el segon del seu compte particular, ha significat el 24-23.

Fins aquest moment i a manca de 7 minuts per al descans, l’equip havia anotat el 50% dels seus punts des de la línia de 6,75. En els darrers instants, però, després d’haver aconseguit un màxim avantatge de set punts (32-25), els jugadors barcelonistes han afluixat un pèl i ho han acabat pagant amb un parcial encaixat de 3-6 que ha acostat els eslovens i ha fet empipar una mica Pascual.

Anderson, recuperat

2011-03-03_FCB_REGAL_-_UNION_OLIMPIJA_006.jpgA la represa, Pascual ha decidit formar d’inici amb Sada, Lakovic, Anderson, Lorbek i Perovic. Un equip força alt i versàtil que li ha permès tornar a prendre avantatge amb un 8-0 inicial ha aconseguit una màxima renda de +12 (43-31), tancat amb una cistella espectacular d’un recuperat Alan Anderson.

El que no era normal és que els eslovens no anotessin en gairebé quatre minuts i l’Olimpija, aprofitant el relaxament blaugrana, ha tornat el parcial de 8-0 en un de 0-6 (43-37) després d’una cistella del veterà Jagodnik. El temps mort de Pascual, però, estava cantat, i el tècnic ha tornat a exigir als seus homes un plus de motivació per afrontar la resta del partit. Amb els eslovens acostant-se més i més, Pascual ha fet un canvi de quatre jugadors de cop: Morris, Ingles, Perovic i Anderson han marxat a la banqueta. Al final, Jaka Lakovic ha anotat un triple sobre la botzina que ha tornat a donar un marge als barcelonistes (51-44).

Darrer quart més divertit

En el darrer període, els blaugranes s’han posat les piles malgrat la bona mà del veterà Jagodnik, que ha tornat a anotar un altre triple. En aquest cas, però, ha estat per retallar distàncies i situar els seus a 10 punts (62-52). El Barça, però, amb uns notables Vázquez i Ndong a la pintura han tornat a ser ferms en el joc i han agafat ràpidament un nou avantatge (69-57) a poc més de dos minuts per al final. En els minuts finals, nous triples com els de Morris (72-58) han tornat a situar el màxim avantatge en aquest +14. Al final, 76-58 per als de Pascual.