La vintena consecutiva (89-66)

26.02.2011 19:54

Roger Bogunyà

El Regal Barça s’ha imposat al Caja Laboral després d’un primer temps igualat i una segona part brillant del conjunt de Xavi Pascual. Navarro, amb 25 punts, ha estat el millor del partit. És el vintè triomf consecutiu.

Navarro saluda el públic després del final. Fotos: Àlex Caparrós-FCB

LA FITXA
Regal Barça, 89
Caja Laboral, 66

Regal Barça (21+19+21+28): Ricky, Navarro (25), Anderson (11), Morris (15), Perovic (6) –cinc inicial–, Sada (2), Ingles (6), Vázquez (2), Grimau, Lorbek (6), Lakovic (12) i Ndong (4).

Caja Laboral (19+19+16+12): Huertas (18), Logan, San Emeterio, Teletovic (8), Barac (20) –cinc inicial–, Oleson (5), Batista (7), Ribas (8) i Sow.

Àrbitres: Arteaga, Jiménez i Castillo.
Un dels clàssics de l’ACB s’ha tornat a decantar per al Regal Barça. La major profunditat de banqueta del conjunt blaugrana i l’actuació estel·lar de Navarro, referent de l’equip durant els 40 minuts, han permès al Regal Barça sumar la seva vintena victòria consecutiva. El partit, igualat fins a la mitja part, s’ha decidit a partir del tercer quart i amb els triples de Lakovic al final.

El mèrit de la victòria és doble, o triple, perquè arriba únicament 14 dies després de tombar per última vegada el Caja Laboral a les semifinals de la Copa del Rei.

Huertas contra tot el Barça

2011-02-26_FCB_REGAL_-_CAJA_LABORAL_008.jpgCom s’esperava, l’inici de partit ha estat força igualat. Poques diferències en el marcador en un començament en què Marcelinho Huertas (12 punts i 17 de valoració en el primer quart) ha estat el gran protagonista. El base brasiler ha estat el líder d’un Caja Laboral amb un desaparegut San Emeterio gràcies a la gran tasca dels blaugrana en defensa. Per part del Regal Barça, Navarro ha provocat els primers crits del Palau amb dos triples consecutius. L’equip de Pascual manava després de deu minuts (21-19). No hi havia treva.

Navarro i Barac es llueixen

El de Sant Feliu ha continuat molt inspirat durant el segon quart. Seus han estat la gran majora de punts dels locals que, amb tot, veien com Ivanovic i els seus impedien jugades clares de contraatac. Fins a la mitja part, ni una concedida per part dels bascos, endollats al partit ara gràcies a la feina de Barac sota el tauler i malgrat les tres faltes de Logan i San Emeterio. El Regal Barça no se sentia del tot còmode sobre el parquet, però continuava manant per la mínima un cop arribats a l’equador gràcies a una meravella de Sada en el límit del temps reglamentari.

Dues cares al tercer quart

La represa ha estat gloriosa per al Regal Barça, que ha anotat fins a 14 punts en 4 minuts. Conseqüència: del 40-38 de la mitja part s’ha passat ràpidament al 54-44, màxim avantatge culer. Semblava que el partit podia començar a acabar-se aquí, però una sequera de 5 minuts sense anotar i els excessius rebots ofensius del Caja Laboral han igualat novament el matx. Quan faltaven deu minuts per al final, els de Pascual continuaven guanyant per poc (61-54).

Lakovic sentencia

Aquests 7 punts de diferència s’han transformat ràpidament en 13 gràcies a l’encert de Lakovic, que ha aparegut al final del partit per clavar quatre triples gairebé consecutius i assegurar la victòria del Regal Barça, que ha regalat un final espectacular als seus espectadors. Amb aquest triomf, els de Pascual ja sumen 20 partits consecutius guanyant. Una brutalitat.