A Madrid, líders (85-67)

06.02.2011 14:30

Carles Cascante

El Regal Barça ha aconseguit la seva tretzena victòria consecutiva de la temporada, desena a l’ACB, superant un sempre incòmode València. Ingles i Navarro han destacat en el triomf número 100 de Pascual a l’ACB. A Madrid, s’hi arriba com a líder.

Bones defenses

Primer quart igualat i intens el que s’ha viscut al Palau entre el Regal Barça i el Power Electrònics València. Malgrat un bon inici de 5-0 per als de Pascual, la bona defensa –dura i agressiva– dels de Pesic ha igualat les forces ràpidament. El control del rebot, sobretot l’ofensiu, a càrrec dels valencians també ha resultat clau per acabar enduent-se el primer període per un sol punt de diferència. En el bàndol blaugrana, Navarro i un notable Boniface Ndong han donat la cara en tot moment.

Ingles i una cistella espectacular de Ricky!

2011-02-06_PARTIDO_40.JPGEn el segon període, el Power Electronics València ha començat millor que els blaugranes. Els de Pascual funcionaven a batzegades i els costava anotar, malgrat la presència a la pista de llançadors com Ingles o Lakovic. A més, un parell de faltes rigoroses xiulades sobre Morris primer i Ndong, després, han situat els taronja amb tres punts d'avantatge quan quedaven poc més de sis minuts per al descans (19-22). Quan faltaven més de cinc minuts per al descans, els de Pascual ja estaven en 'bonus', mentre que els valencians només tenien una falta.

La nota positiva del matx en aquest segon període ha estat l’actuació de Joe Ingles. L’australià ha demostrat una bona entesa amb Alan Anderson en un parell d’accions gairebé consecutives i ha anotat 12 punts en el segon quart. L’altra bona nova, que ja no és cap sorpresa, han estat els bons minuts de Kosta Perovic. En el tram final del segon període, el matx s’ha animat d’allò més i els triplistes, Ingles a banda, també. Quan faltaven dos minuts per al descans, 37 a 33 després d’un tir lliure anotat per Lorbek. El quart, però, ha acabat amb una cistella des del mig camp de Ricky (44-38).

Anderson pren el relleu

A la represa, els valencians han tornat a sortir endollats. I han hagut de passar gairebé tres minuts perquè Anderson anotés –des de la línia de tirs lliures– els primers punts de la segona meitat pel bàndol blaugrana. El nord-americà i Víctor Claver han protagonitzat un duel molt interessant.

2011-02-06_PARTIDO_04.JPGEl nord-americà ha pres el relleu d’Ingles i ha estat l’autèntic catalitzador del joc ofensiu del Regal Barça. Amb Navarro molt ben defensat, altres homes com Anderson o Ingles, anteriorment, han fet un pas endavant. Això i la decisió de Sada a l’hora d’anar al rebot han afavorit que els de Pascual tornessin a prendre un bon avantatge de deu punts (56-46) quan quedaven poc més de dos minuts per al final del tercer període. El quart ha acabat amb un nou intent de triple llunyà de Ricky que ha estat objecte de falta, però els col·legiats no l’han xiulada (60-51).

Més intensos

En el darrer quart, els jugadors barcelonistes han fet un pas endavant a l’hora de defensar. Amb la bona defensa de Kosta Perovic sobre els homes interiors taronges i amb bones segones ajudes a càrrec de Grimau o Morris, el Barça ha arribat a un màxim avantatge de 13 punts (64-51) quan faltaven poc menys de vuit minuts per al final. Quedava encara molt partit per endavant i el València no abaixava els braços, tenint de nou el control en el rebot.

Ingles, però, seguia en ratxa. Amb confiança, l’australià ha disputat els seus millors minuts des que vesteix la samarreta blaugrana i ha anotat un nou triple que, quan només faltava 5,51 per al final del matx, ha deixat pràcticament el partit vist per sentència (70-56). Al final, a cop de triple, el Barça ha marxat encara més en el marcador i el Palau ho ha celebrat amb ganes. Gran triomf dels blaugranes (85-67), que arribaran a Madrid com a líders.