Amb pas ferm cap als quarts (80-56)

03.02.2011 22:06

Anna Segura

El Regal Barça ha donat un cop d’efecte per estar als quarts de final de l’Eurolliga després de guanyar el tercer partit del Top-16 al Palau Blaugrana davant la Lottomatica. Els de Xavi Pascual han resolt l’enfrontament després del descans.

Segurament que, dels tres rivals que el Barça tenia en aquest grup F del Top-16 de l’Eurolliga, la Lottomatica de Roma era el rival que a primer cop d’ull podia ser més fàcil que la resta. I és que els de Saso Flipovski arribaven al Palau Blaugrana com a cuers amb cap victòria. Però tot i els 24 punts de diferència en el resultat final, el duel per als de Xavi Pascual no ha estat gens fàcil, ja que fins al tercer quart els blaugranes no han pogut desempallegar-se dels italians en el marcador.

L’equip surt fred

2011-02-03_FCB_REGAL_-_LOTTOMATICA_ROMA_013.jpgEl primer quart ha estat d’un ritme baix, en el qual als homes del Regal Barça els ha costat posar-se en el partit. Un inici fred per part dels blaugranes, amb algunes pèrdues de pilota, li ha servit a la Lottomatica de Roma per tenir els blaugranes ben a prop en el marcador. Però l’encert anotador d’Alan Anderson, novament molt inspirat, i un triple de Navarro en el últims instants ha permès al Regal Barça acabar el primer període quatre punts per sobre.

Recuperen el ritme

A poc a poc els de Xavi Pascual han anat entrant en el partit i s’han anat trobant més còmodes damunt la pista del Palau. Navarro i Anderson, juntament amb Perovic, han liderat l’atac barcelonista. Precisament tots tres han sumat al final del matx 42 punts, una mica més de la meitat del total de punts fets pel Regal Barça. Gràcies a un parcial d’11 a 0 en el segon quart, els blaugranes han sortit victoriosos d’una primera part més aviat poc lluïda en la qual la Lottomatica ha anat abaixant els braços. Amb el 45 a 36 els dos conjunts han anat a vestidors.

Canvi de xip

2011-02-03_FCB_REGAL_-_LOTTOMATICA_ROMA_026.jpgPerò no ha estat fins a la represa del partit que no s’ha vist confirmat el canvi de xip del Regal Barça. I és que ha estat a partir d’aquest moment quan s’ha pogut tornar a veure el millor bàsquet dels blaugranes que potser en el primer temps havia faltat. Els blaugranes han anat agafant cada cop més diferència en el marcador fins a trencar definitivament el partit. La Lottomatica no ha tingut prou amb l’encert a cistella de Washington, Traore i Gordic i ha acabat cedint davant la superioritat barcelonista.

Ingles recupera la confiança

El festival encistellador que s’ha recuperat en el tercer temps s’ha perllongat en el quart i tot l’equip s’ha afegit a la festa. Entre ell Joe Ingles, que en els últims partits no estava passant pel seu millor moment, però que de ben segur que amb els 9 punts d’aquest vespre ha recuperat la confiança de cara als pròxims compromisos. Mentrestant, la Lottomatica no donava més de si i una bona prova d’això és que en l’últim quart l’equip romà no ha encistellat fins al minut quatre.

Amb aquest triomf el Regal Barça ja en suma tres en aquest Top-16, i tanca la primera volta com a líder. Ara toca aparcar l’Eurolliga, ja que la pròxima setmana els de Xavi Pascual tenen una cita amb la Copa del Rei, que es disputarà a Madrid a partir de dijous.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player