L'Alacant fa suar el líder (83-75)

12.01.2011 21:54

Llorenç Tarrés

Amb molts més patiments dels previstos, el Regal Barça ha mantingut el liderat de l’ACB. Alan Anderson ha tornat a demostrar el perquè del seu fitxatge i amb 24 punts ha liderat una victòria més ajustada del que indica el marcador.

El nord-americà ha marcat un 27 de valoració que ha estat decisiu en la victòria del conjunt de Xavi Pascual. L’aparició de Navarro (16 punts) en els moments importants també ha servit per tombar un Meridiano Alacant sense res a perdre i que ha posat les coses ben difícils. Fins als últims dos minuts, amb un parcial d’11-1, el partit no s’ha decidit.

Res feia presagiar aquestes dificultats, ni la classificació ni l’arrencada de partit. El Regal Barça ha signat un primer parcial de 10-0, amb un Perovic marcant bons números des del rebot i l’encert sota el cèrcol. Els visitants no encaixaven un cop que rebien el següent i la diferència ha crescut fins al 16-5 amb una cistella d’Anderson que ha obligat el tècnic Txus Vidorreta a demanar temps mort per intentar frenar l’hemorràgia.

Reacció visitant

2011-01-12_FCB_REGAL_-_MERIDIANO_ALICANTE_010.jpgÉs difícil saber què ha dit Vidorreta als seus jugadors però el fet cert és que la reacció ha estat immediata i materialitzada amb un 0-7 de parcial. Primers símptomes que no seria bufar i fer ampolles. Al final del primer quart, 18-12 per al Regal Barça.

Els símptomes s’han convertit en evidències al següent quart. L’Alacant no ha tardat a capgirar per primer cop el marcador, amb Heurtel, Rancik i Doellman entrant en joc, cosa que fins aleshores no havia passat. El Regal Barça intentava recuperar el comandament, la normalitat, però prou ha fet arribant al descans cinc punts amunt (40-35). Quan els blaugranes acceleraven, ràpidament trobaven resposta en els alacantins.

El conjunt de Pascual ha començat fort el segon temps, amb accions interiors de Perovic i triples de Navarro i Anderson que han tornat un clar +9 (50-41). Però qui sap si un cert relaxament o una clara millora de la defensa del Meridiano han forçat una sèrie d’errors que han tornat a capgirar el resultat (55-57).

Millors en el moment decisiu

2011-01-12_FCB_REGAL_-_MERIDIANO_ALICANTE_015.jpgEn aquell moment les alertes ja estaven activades. El prometedor Andriuskevicius i una cistella d’Erdogan han donat el màxim avantatge als visitants (59-64) al primer minut de l’últim parcial. Un partit en joc en deu minuts i el Regal Barça intentant imposar múscul i talent davant un rival que ha deixat tots els complexes als vestidors.

Sortosament, en el cara o creu final, el Regal Barça s’ha sentit més còmode. L’Alacant ha fallat alguna cistella fàcil. Els blaugranes, jugadors llaurats en milers de batalles, no. Un triple de Lorbek i un de Navarro, a banda dels tirs lliures, han sentenciat el triomf del Regal Barça, una victòria més patida del que diu el marcador.