10a victòria a l’ACB (62-72)

06.12.2009 14:22

El Regal Barça ha sumat el desè triomf a la Lliga ACB contra el Granada. El partit ha estat molt sofert i molt travat, en què l’experiència dels blaugranes els ha ajudat a la victòria, al final, per 10 punts de diferència.

Els homes de Xavi Pascual han superat el Granada a domicili en un partit molt irregular i en què els dos equips han estat molt erràtics. La falta de fluïdesa en el joc tant dels uns com dels altres ha evitat que el partit tingués un dominador.

Richard Hendrix ha fet encoratjar el públic local, molt expectant per veure el Regal Barça i intentar seguir amb la bona temporada que està duent a terme l’equip andalús. El pivot del Granada ha estat clau en la revifada del Granada quan els blaugranes, amb molts entrebancs, això sí, han col·locat un 4-10, amb l’únic triple de Navarro.

Els de Trifon Poch han pressionat moltíssim, i això ha obligat a començar la roda de canvis a Xavi Pascual.

Ensurt Ricky

0910_J11_GRN-BAR.jpgUn d’aquests canvis ha estat obligat. Ricky Rubio ha patit un cop al maluc. El jugador, però, ha intentat continuar però no ha pogut. A punt d’arribar al descans, el base i el doctor Gil Rodas han marxat al vestuari per examinar més la zona. El primer reconeixement confirma el cop.

Enmig d'aquest ensurt, també s’ha viscut la bona notícia del retorn de Basile. L’italià ha sortit per veure com es trobava i ha jugat 4,31 minuts. Però la falta de ritme del jugador, i que el matx ha continuat molt travat, ha fet que sigués més sensat posar altres recursos a la pista.

El Granada s’ha animat molt més amb un parcial de 12-5 en set minuts, que ha servit per arribar al descans amb un 28-29, tot i això, favorable als visitants.

El Barça no acaba de trencar el partit

0910_J11_GRN-BAR_x8x.jpgEls moments més còmodes de joc han arribat a la represa. Amb Terence Morris com a home més solvent, i amb Fran Vázquez i Lorbek com a col·laboradors, els blaugranes han pogut obrir una escletxa de set punts (46-53), que ha coincidit amb la conclusió del tercer quart.

L'avantatge s’ha inflat fins als 11 punts (49-60), quan el Regal Barça ha pogut tancar el rebot (Navarro, vuit captures i màxim rebotejador de l’equip, Mickeal n’ha aconseguit set i Vázquez, sis) i imprimir velocitat. La defensa zonal que ha implantat el Granada també s’ha superat molt bé, amb molt de treball.

Però aquesta revifada s’ha tallat en sec. Pablo Aguilar, apagat durant tot el partit, ha reaccionat a temps. Un triple del jove ala-pivot i un altre de Hunter han ajustat el marcador fins a l’empat a 62. Un parcial d'11-0 per tornar a començar amb poc menys de dos minuts de partit per endavant.

La precipitació local i la gran experiència dels blaugranes han assegurat el triomf per una de les màximes diferències de tot el matx (62-72).