Líders en solitari al Mens Sana (65-84)

26.11.2009 22:16

El primer equip de bàsquet es consolida al liderat del grup A en solitari després de vèncer el Montepaschi a domicili per 19 punts de diferència. La defensa i la intel·ligència dels blaugranes han resolt un partit duríssim amb nota.

La gran prova de la primera volta de l’Eurolliga s’ha superat amb escreix. Els homes de Xavi Pascual han realitzat un partit esplèndid al Mens Sana en què, no només han sabut dur el control del joc, sinó també han estat hàbils per no deixar-se portar per la reacció italiana. Tot plegat els ha fet guanyadors de la jornada contra el Montepaschi i, a més, per 19 punts de diferència, un diferencial important de cara a la classificació final del grup i, de moment, amb el liderat en solitari amb 5 victòries i cap derrota.

Amb seny

GYI0059015727.jpgTot i que tothom sap que aquest partit no és definitiu, el cop moral que podria suposar la victòria s’ha notat en l’àuria del matx ja des del salt inicial. Pete Mickeal, que demostra veterania en partits d’aquestes característiques, ha obert el marcador. La resposta del Montepaschi ha trigat pocs segons. Amb un triple de Romain Sato s’han posat les bases del partit sobre el parquet.

I el guió l’ha marcat el Regal Barça. Amb una defensa organitzada, i lluitant cadascuna de les accions, els blaugranes han obert una escletxa de cinc punts a l’equador del primer quart (10-15). Fran Vázquez, amb dos taps consecutius, i un més abans d’acabar el període, va intimidar de valent.

Però si no ha estat Vázquez, Lorbek o Morris o Mickeal ha estat atents per aturar els italians. Aquesta tasca ha estat global. Com a exemple, els dobles que ha forçat Ricky Rubio a Mc Intyre en un altre moment clau del matx. I és que el mateix Rubio, amb un triple i falta personal tot just a continuació, ha estat capaç d’obrir la diferència a +7 punts a un minut i 45 segons del descans. Mickeal l’ha deixada en +8 (34-42).

Els tirs lliures, taula de salvament per als italians

GYI0059015700.jpgEl temps de descans ha fet revifar el Montepaschi. Però les seves possibilitats han passat per la línia de personals. Amb un joc molt travat, amb constants aturades, els de Siena han escurçat un desavantatge que s’havia enfilat als 11 punts.

Jaka Lakovic ha fet callar en sec el sorollós públic italià amb una assistència de llibre cap a Ndong, i el bàsquet i addicional del senegalès, als primers compassos del quart. Posteriorment, tant Ndong com Lakovic, l’han clavat des de l’exterior, fent palès quina era la meta dels blaugranes.

Aleshores, les faltes han començat a ploure. Sato, Zisis i Domercant no han fallat i han ajustat el matx fins a un 53-57.

Clímax final

GYI0059015716.jpgLes possibilitats reals de triomf del Regal Barça encara s’havien de demostrar. I dit i fet. Si la defensa ha estat excelsa durant els 30 minuts anteriors, al darrer tram hi ha hagut un autèntic allau de recursos ofensius.

Morris ha fet 7 dels 9 punts amb què ha acabat el matx en els primers segons del darrer període. El marcador s’ha desorbitat als +15 a favor del Barça. En un tres i no res, però, el Montepaschi ha dit la seva. Mc Intyre, un referent en l’anotació, no s’ha amagat i dos triples han obligat Xavi Pascual a demanar un temps mort per no patir. I l’equip ha estat més que mai un equip. Els blaugranes no han permès que el Montepaschi anotés en els darrers cinc minuts de joc, llevat de dos tirs lliures de Sato al darrer minut.

Mentrestant, festival d’escàndol a la pista italiana. Boniface Ndong ha tret tota la seva potència amb dues esmaixades d’una gran plasticitat i Navarro, amb un encert més reduït que en altres ocasions, ha tancat el partit amb 12 punts i el triple del 65-84 final.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player