Aposta forta (62-68)

18.11.2009 21:47

El Regal Barça derrota l’Ayuda en Acción Fuenlabrada a domicili en un partit complicat en què els blaugranes han hagut de treballar durant els 40 minuts per endur-se el triomf.

El primer equip de bàsquet ha fet la feina. Amb la setena victòria a la Lliga ACB, els blaugranes esperen a veure què fa dijous el Reial Madrid contra el DKV Joventut. Els blancs poden refermar el lideratge, amb el vuitè triomf, en cas de victòria contra els badalonins o empatarien amb el Barça si perdessin.

En tot cas, els de Xavi Pascual s’han centrat a superar un escull sempre molt difícil. El Fernando Martín ha estat un recinte que ha donat l’empenta necessària al seu equip, sobretot quan el Fuenlabrada s’ha vist amb 16 punts en contra al tercer quart i ha retallat el marge fins al 60-63, amb dos tirs lliures de Batista. La feina de conjunt blaugrana, i cinc punts de Ricky Rubio (3) i Lorbek, han deixat el 62-68 final.

Poc encert i molta grapa

Fuenlabrada_4.JPGUn 0-7 d’arrencada ha fet presagiar un tipus de partit que no es corresponia amb el guió preparat. I, de fet, no ho ha estat. Un temps mort de Luis Guil, quan el resultat era de 2-12, ha fet tornar a començar el matx. Chris Tomas ha tancat el primer quart amb dos tirs lliures (13-16).

Als blaugranes els ha costat moure la pilota amb comoditat i trobar línies segures de joc. En el tir el Regal Barça tampoc ha estat encertat. Tot i els errors en el llançament, els visitants sempre han anat per endavant.

Per tallar la bona actuació de Batista i Tomas, que han dut la batuta del Fuenlabrada, el Barça ha tingut Morris com a home més constant. Navarro i Pete Mickeal han col•laborat amb encert abans d’arribar al descans per tornar a obrir diferències (23-32). Però ha estat Ricky Rubio qui ha deixat el definitiu 25-34 després de 20 minuts.

Descentrats

La sortida a la represa ha estat el millor moment que ha tingut el conjunt de Pascual. Morris ha liderat els blaugranes per col•locar la màxima diferència de tot el matx, 16 punts a 3 minuts i 43 segons del final del tercer quart (29-45).

Fuenlabrada.JPGPerò aleshores un dos més un d’Antelo i, a continuació, una falta de Mickeal sobre Laviña, que ha acabat sent antiesportiva per al blaugrana i falta tècnica per a l’entrenador del Fuenlabrada, ha suposat un moment d’inflexió perillós. El període ha acabat amb 41-52 favorable als catalans.

El problema ha arribat als darrers 10 minuts en què ha faltat tensió per pressionar el conjunt local i mantenir-lo a ratlla. Batista i Tomas han tornat a destacar. Precisament, dos punts de l’uruguaià des de la línia de personals han ajustat el resultat amb un 60-63.

El darrer minut de joc podria haver estat agònic. Aleshores Ricky Rubio, inèdit durant la segona meitat, ha clavat un triple tranquil•litzador. Lorbek s’ha encarregat d’augmentar la renda. Al final sis punts de diferència, més que suficients per sumar la setena victòria ACB.