La defensa assegura el triomf a Kaunas (70-77)

05.11.2009 20:37

La gran defensa del Regal Barça, amb constants alternatives, ha estat la clau en la tercera victòria continental. Els blaugranes han derrotat el Zalgiris a domicili per 70-77.

Una primera part intensa, elèctrica i emocionant ha obert un partit que l’ha anat definint el Regal Barça en el darrer període. Malgrat que els de Xavi Pascual han dominat l’electrònic des que ha acabat el primer quart, i sempre han estat per davant en el marcador, el Zalgiris no ha donat el matx per perdut ni quan han estat 14 punts per sota. Aleshores, els lituans han anat a totes i, amb Begic com a figura, els locals han ajustat el matx fins a situar-se amb un 68-70 quan faltaven menys de tres minuts per al final.

Sense nervis i amb criteri, els blaugranes han continuat treballant i han forçat els errors dels de Gintaras Krapikas, clau en el triomf final del primer equip de bàsquet, que torna de Lituània amb la tercera victòria en tres partits i amb un bon regal d’aniversari per Jordi Trias, que avui ha fet 29 anys.

Arrencada d’impacte

GYI0058833564.jpgEl Zalgiris ha començat molt fort el partit. Els lituans ja havien ofert una primera victòria a la seva afició en el debut de l’Eurolliga i la visita del Regal Barça prometia un espectacle de qualitat.

Tots dos equips han respost a les expectatives del nombrós públic que s’ha aplegat al Darius and Girenas Sports Centre.

Marcus Brown ha assumit la responsabilitat inicial. El veterà jugador ha marcat les pautes del joc ofensiu del seu equip, però l’ha replicat molt bé Pete Mickeal, amb moviments magnífics tant a prop de la cistella com des de la mitjana distància.

Jaka Lakovic, amb un triple espectacular, ha posat l’empat a 21, punt d’inflexió de la primera gran revifada blaugrana. Morris, també excepcional en el primer període i donant relleu als titulars, ha deixat un 21-23 de final de quart.

Precisament, cap al final del primer període Pascual ha donat entrada a Xavi Rabaseda. El jove ha començat en pista el segon quart. I és que els blaugranes volien mantenir un ritme molt alt a la pista. Com a dada molt significativa durant la primera part, el Barça només ha perdut una pilota.

Màxima diferència al tercer quart

Així que no és estrany que, a partir d’aquest moment, el Regal Barça sempre hagi estat per davant en el marcador.

Lakovic, inspirat en el llançament de distància, ha trencat la defensa local. En atac, Kalnietis, amb accions puntuals, ha donat vida a un Zalgiris que semblava perdre embranzida per moments.

GYI0058833437.jpgMickeal i Lorbek han controlat els possibles focus de perill dels lituans, que han sabut passar d’un 30-37 en contra a un 38-41 al descans, amb un triple de Klimavicius sobre la botzina.

Però els blaugranes han sortit a totes al tercer període. Treballant fort en el control del rebot i amb un parcial de començament de 0-7, els de Xavi Pascual han obert una escletxa de +6 amb un triple de Roger Grimau a falta de tres minuts i 14 segons de la conclusió del quart (49-55). Ha estat Morris, amb el bàsquet del 53-67, el que ha posat un +14 de màxima diferència.

En lloc de deixar-se anar, el Zalgiris ha continuat apostant pel seu bàsquet directe. Així Begic, excel•lent a prop del ferro, ha estat demolidor en els primers compassos del darrer quart. Amb un parcial de 0-6 firmat pel pivot dels lituans i dos triples consecutius d’un Brown que s’havia esvaït durant el matx, el tècnic blaugrana s’ha vist obligat a demanar un temps mort (65-70 a 4 minuts del final del partit) i a estudiar com afrontar la recta final.

Defensa, defensa i defensa

GYI0058832751.jpgLa premissa ha estat el seny. Amb criteri i sense atabalar-se el Regal Barça ha continuat treballant. Kalnietis ha tancat encara més el partit amb un triple que podria haver estat clau (68-70). Però tothom ha estat al seu lloc. Erazem Lorbek ha estat hàbil provocant una personal sobre Watson, que el pivot eslovè ha aprofitat convertint els dos tirs lliures.

L’equip que hi ha via a la pista ha forçat l’error d’un sobri Kalnietis i l’excel•lent defensa de Sada sobre Brown ha anul•lat les possibilitats del Zalgiris d'endur-se la victòria.

70-77 i el Regal Barça que torna invicte de Kaunas.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player