Simplement superiors (92-59)

24.10.2009 19:57

Cristina Collado

El Regal Barça ha arrasat el DKV Joventut en el segon derbi de la temporada. Juan Carlos Navarro, amb 23 punts, i Ricky Rubio, amb 10 assistències, han estat els millors jugadors del partit.

Després de superar-los a la final de la Lliga Catalana a final de setembre, el Regal Barça ha tornar a arrasar la Penya. En el primer partit que han jugat de la Lliga ACB, els de Xavi Pascual s’han imposat per 92 a 59. Un Xavi Pascual, per cert, que ha rebut el premi de millor entrenador de la temporada passada de l’Associació d’Entrenadors de Bàsquet i ho ha celebrat amb la seva victòria número 50 al capdavant de la banqueta blaugrana a la Lliga ACB.

Espectacle d’inici

2009-10-23_PARTIDO_19.JPGRicky Rubio ha sortit en el cinc inicial i ho ha fet en el seu partit número 125 a la Lliga ACB. I ja d’inici, el base del Masnou ha demostrat que ho donaria tot. En els primers cinc minuts de partit ha regalat tres assistències. Però encara en donaria dues més abans de marxar a la banqueta acompanyat pels aplaudiments del públic del Palau.

Ricky Rubio no hagués marxat ovacionat si no l’haguessin acompanyat els seus companys d’equip. Fran Vázquez s’ha entès a la perfecció amb el jove base, i Juan Carlos Navarro i Gianluca Basile han aportat l’experiència necessària des de la línia dels 6,25. Entre tots dos han fet tres dels cinc triples de l’equip en aquests primers deu minuts.

Noms propis

Aquest ha estat un partit de noms propis. Hi ha un altre jugador blaugrana que ha destacat. Aquest ha estat Erazem Lorbek. El pivot eslovè ha tancat una primera part amb 12 punts i 15 de valoració. La bona entesa amb Juan Carlos Navarro, que ha agafat el relleu de Ricky com a assistent en el segon quart, ha estat total. La Bomba ha tancat un primer temps amb sis assistències. I mentrestant, Gianluca Basile aconseguia el seu tercer triple. Així és com el Regal Barça ha aconseguit el màxim avantatge fins aleshores (+13, 41-28). Abans del descans, Ricky Rubio ha aconseguit els seus dos primers punts al Palau Blaugrana amb dos tirs lliures. A la mitja part, el Regal Barça ha marxat guanyant de 13 punts: 43-30.

Navarro sentencia en el tercer

PARA_DIARI13.JPGLa mateixa superioritat amb què ha començat el tercer quart. Juan Carlos Navarro s’ha trobat còmode sobre el parquet i ha estat l’home decisiu d’aquest tercer quart. Amb 10 punts i una assistència, Navarro ha sentenciat el DKV col•locant el seu equip 26 punts per damunt en el marcador (61-53). L’espectacle s’ha culminat a cop d’alley-hoop. Primer Ricky Rubio i en l’acció següent Juan Carlos Navarro han jugat perquè Fran Vázquez esmaixés a plaer. El tercer quart ha acabat amb un resultat força clar: 72-43.

La Penya hi podia fer ben poc en els últims deu minuts. Tot i això, els de Sito Alonso han intentat que la diferència no fos contundent. Però el Regal Barça ha estat impressionant, tot i abaixar una mica el ritme en els últims minuts. Al final, la diferència ha estat escandalosa: +33 (92-59).