El Regal Barça domina a l'Abdi Ipekçi (59-82)

21.10.2009 20:30

Estrena còmoda del Regal Barça a l'Eurolliga en un partit que ha dominat des del primer període. Els blaugranes han arribat a tenir una màxima diferència a favor de 26 punts i en tot moment han sabut gestionar el joc i el resultat.

Xavi Pascual demanava a l'equip una bona resposta després de la derrota a Gran Canària, la primera de la temporada. I els blaugranes han trigat poc més de quatre minuts per trencar el joc en un mític Abdi Ipekçi desangelat. Només 1.000 espectadors que han també s'han rendit al bon joc visitant, aplaudint les accions més plàstiques, com algunes de les nou assistències que ha ofert Ricky Rubio en el dia del seu 19è aniversari. El jove base ha estat un dels millors del Regal Barça. El màxim anotador i el jugador més complet ha estat Pete Mickeal. Amb 26 punts finals i una tasca defensiva excepcional, el nord-americà ha brillat tant o més que la resta de l'equip.

Parcial de 0-12 per començar

GYI0058703220.jpgL'ambient ha estat gèlid a una de les pistes històricament més calentes de l'Eurolliga. Ricky Rubio ha obert el marcador però ha estat Will Solomon el que ha posat el primer (i únic) avantatge local. Un triple i un bàsquet de dos del base nord-americà ha col•locat un 5-2 simbòlic.

Els blaugranes han preparat molt bé el xoc. Sabent que el potencial dels turcs es troba en el joc exterior, la defensa ha estat impressionant sobre els tiradors. Ni Giricek ni Greer han pogut anotar durant gran part del partit, un mèrit absolutament atribuïble al Barça.

El Fenerbahçe ha intentat aturar la sagnia (de moment, incipient) que ha suposat veure un 5-14 en poc més de 5 minuts de joc. Però no ha servit de molt.

A partir d'aquí la diferència a favor dels visitants ha començat a crèixer. Poca cosa ha calgut per augmentar la renda. Ni la tècnica - rigurosíssima- que ha vist Xavi Pascual en començar el segon quart ha destorbat els blaugranes de la comesa.

Precisament, el segon quart ha estat el més travat i, tot i així, el Regal Barça ha aconseguit un avantatge de +18 punts (17-32) després d'un triple de Ricky Rubio.

Si el joc exterior dels de Bogdan Tanjevic era inèdit, l'interior ha estat insípid. Lorbek, que s'ha quedat amb 6 punts, ha ballat a plaer a les seves parelles.

Partit absolutament trencat

GYI0058702949.jpgAmb un 21-38 al descans, a la represa el partit no ha aportat cap element nou. Pete Mickeal ha assecat en defensa tot aquell que tenia al davant. En atac, el nord-americà ha estat infalible. Pascual ha volgut reconèixer una tasca monumental amb temps de descans en acabar el tercer quart i 26 punts en el seu compte particular (8/9 en tirs de dos, 1/1 en triple, 7/7 en tirs lliures, 7 rebots i un 32 de valoració).

Mickeal ha representat la punta de l'iceberg. La resta de l'equip (tothom ha jugat) ha consolidat unes diferències que han arribat als +26 punts al quart quart (50-74).

Per posar un exemple de la desídia turca, Lynn Greer, un dels canoners del Fenerbahçe, s'ha estrenat a falta de 5 minuts per acabar el matx. L'escorta ha acabat amb 10 punts, una dada absolutament distorsionada de la seva aportació en el total.

Per tant, debut plàcid del Regal Barça que busca fer via cap a París.