El Gran Canària aprèn la lliçó (67-65)

18.10.2009 14:35

El Regal Barça ha patit la primera derrota de la temporada al Centro Insular de Gran Canària. La bona defensa local, combinada amb la manca d’encert dels pivots blaugrana, ha acabat condemnant els de Xavi Pascual.

Tan sols 16 dies després del partit de la Supercopa ACB, en què el Regal Barça va passar per sobre del Gran Canària 2014, tots dos equips s’han tornat a veure les cares. I com acostuma a passar quan hi ha dos enfrontaments tan seguits, el matx ha estat una altra història. Una de molt més igualada. I amb un altre final, amb victòria local.

Des del principi s’ha vist que el Gran Canària havia après la lliçó de la Supercopa. Més intens en defensa i centrant gran part de l’atenció en els pivots del Barça –entre Ndong, Morris i Vázquez han sumat només sis punts–, l’equip local ha posat Xavi Pascual i els seus constantment contra les cordes i per darrere en el marcador. Tot i la insistència de Navarro, Mickeal i un Lorbek minvat per les faltes, la remuntada final no ha estat possible.

Carroll contra el Barça

gran-fcb2.jpgEl Gran Canària 2014 ha començat el matx amb el canell calent. Els seus 12 primers punts han estat gràcies als jugadors exteriors, especialment d’un Carroll molt inspirat. El Barça, menys còmode que en el partit de fa un mes, mantenia la igualtat mitjançant un joc d’equip en què ràpidament han anotat tots els jugadors del cinc inicial. Eren les individualitats contra la força de l’equip. 18-14 al final del primer quart.

Lorbek, KO per faltes; Navarro, OK

El Regal Barça ha patit un seriós contratemps a l’inici del segon quart, quan Lorbek ha comès la tercera falta personal (minut 13). Per sort, en aquell moment ha aparegut el millor Navarro per liderar l’equip: ha anotat set punts i ha mantingut amb vida els de Xavi Pascual, que sempre han anat a remolc en el marcador. També a la mitja part, quan queien per 38-37. Tot es decidiria a la represa.

Un mur groc

grancanfcb3.jpgEl tercer quart ha estat nefast per als interessos blaugrana. Navarro i la resta de jugadors del Barça han estat desapareguts en atac. L’equip ha necessitat més de set minuts per fer la primera cistella, cosa que ha permès que el Gran Canària assolís un parcial de 8-0 (48-39). Lorbek, amb un triple, ha estat l’home que ha superat per primer cop el mur groc. Amb tot, el desencert ofensiu visitant tenia com a resposta una bona i decisiva defensa. Carroll i Moran, principals amenaces al primer temps, havien perdut el seu fusell. 15-9 ha estat el trist parcial al tercer quart.

Final d’infart

S’arribava al darrer quart amb un 53-46 que calia remuntar. Però la tònica ha estat semblant a la del tercer quart, en què les cistelles arribaven amb comptagotes. Mickeal ha estat l’home que més s’ha deixat veure en el tram inicial de l’últim període. Ricky també ha anotat, tot i que des del tir lliure ha deixat escapar punts que, al final, han fet falta. I Navarro, també, ho ha posat tot fins als segons finals, quan ha tingut el tir de la victòria. Però el marcador, sempre favorable al Gran Canària 2014, finalment no s’ha pogut capgirar i el Regal Barça ha encaixat la primera derrota de la temporada.