Superioritat absoluta (51-74)

02.10.2009 21:30

Roger Bogunyà

El Regal Barça s’ha classificat per a la final de la Supercopa ACB després de passar per sobre del Gran Canària 2014. Els de Pascual, eficaços en defensa, tornen al partit decisiu cinc anys després.

Tot i la calor que feia, els assistents al Centro Insular de Deportes de Gran Canària s’han quedat freds ràpidament. Ja al segon quart (19-31) s’intuïa que hi hauria una exhibició de força blaugrana, sobretot al joc interior. L’equip de Xavi Pascual ha basat el seu triomf en la intensitat i la concentració defensiva. Els locals, cap a la mitja part, a la qual han arribat amb 26 punts anotats, s’han resignat. El Regal Barça, sobretot mitjançant les seves cares noves, també es trobava còmode en atac. La primera semifinal no ha tingut color. En tot cas, el blaugrana, que tornarà a lluir a la final de dissabte.

Els homes interiors, forts

lorbekGRAN.jpgGran Canària 2014 i Regal Barça han començat el partit poc encertats en el llançament. Els de Pascual han buscat els seus homes titulars més forts, Lorbek, Ndong i Mickeal, tot i que només els dos últims han anotat: els 10 primers punts han estat seus. Els locals feien mal en jugades ràpides que agafaven els blaugrana desorganitzats en defensa. El primer ha estat un quart d’imprecisions, que ha acabat amb un 13-15 força curt.

Intensitat, faltes i Morris

Els culers han obert escletxa quan Morris ha aparegut des de la línia de tres. Dos triples seus han activat el Regal Barça, que gràcies a una defensa molt més intensa i a totes les faltes dels insulars s’ha escapat en el marcador. Un parcial de +11 (de 19-20 a 19-31) ha deixat el matx mig resolt amb 20 minuts per endavant (26-39). Ara sí, el Regal Barça estava encertat.

Es mantenen les diferències

fcb_grancan.jpgAl tercer quart, la tònica no ha variat. El Gran Canària 2014 patia tant en defensa com en atac i només semblava continuar amb vida -per sota dels 15 punts- gràcies als seus rebots ofensius d’Augustine i McDonald. Segurament, ha estat l’única taca negra dels blaugranes. Perquè els de Pascual han mantingut la intensitat defensiva en tot moment i, ofensivament, movien la pilota de forma còmoda. Al final del tercer quart, 41-58.

Sense color

Els últims minuts del matx han estat de més. El Gran Canària, que ha mostrat la seva pitjor cara en atac -no ha anotat fins al minut 5-, havia abaixat els braços feia estona. El Regal Barça també ha aixecat el peu de l’accelerador i s’ha acabat imposant per 51-74. Cinc anys després, els barcelonistes tornen a ser en una final de Supercopa.