Campions a Reus (89-76)

20.09.2009 21:00

El Regal Barça s’ha proclamat campió de l’StagePro a Reus en derrotar el Reial Madrid per 89-76. Amb un ritme molt intens de joc, els blaugranes ha sabut controlar sempre el matx.

Seriosos, participatius i efectius. El primer equip de bàsquet ha superat el Reial Madrid en la final de la segona edició del torneig StagePro que s’ha celebrat a Reus. Els homes de Xavi Pascual han estat els primers en marcar el rumb del partit. Amb un cinc físic (Basile, Trias, Ndong, Mickeal i Grimau), els blaugranes han aturat, per moments, Hansen, Kaukenas, Hervelle, Bullock i De Miguel, l’equip que ha fet entrar Ettore Messina.

Però la qualitat dels blancs ha aparegut en el tram final ja del primer quart, deixant el marcador amb un 25-26.

Sense perdre gens la concentració, Xavi Pascual ha continuat amb l’objectiu bàsic de la pretemporada, sense obviar la recerca de la victòria en el primer clàssic de la campanya: posar les bases de l’equip.

Amb un Grimau molt actiu (10 punts al final del matx), el Regal Barça ha assecat el Madrid abans del descans. El parcial de 25-15 ha obert el primer gran avantatge (50-41).

Amb respostes per a tot

oriol1.JPGMalgrat que també hi ha hagut moments de debilitat, i que els blancs han estat a l’aguait per aprofitar-los, el pitjor impàs ha arribat en el tercer quart. La direcció de Pablo Prigioni i la bona col•locació de Rimantas Kaukenas han encoratjat el Madrid que s’ha apropat fins als quatre punts.

Però el Barça no ha badat. Ja al quart període, Xavi Pascual ha mantingut el plantejament de partit i jugadors com Basile, Mickeal i Ndong (15 punts cadascun) i l’aportació impagable de Fran Vázquez i Grimau (que ha acabat eliminat per faltes) han assegurat el triomf.

La menció més especial l’ha de rebre Víctor Sada. Ja no només com a director del joc, sinó també com a rebotejador. El base ha estat el màxim capturador amb 11 rebots (3 ofensius i 8 defensius). Sada ha estat el més valorat del partit (20), de la mateixa manera com ho va ser en la semifinal contra el València.

Invictes a la pretemporada

El Barça ha tancat els partits amistosos de la pretemporada sense conèixer la derrota. Després d’enfrontar-se a conjunts de nivells molt diferents, per comprovar l’evolució del treball, la primera lectura és excel•lent: sis victòries en sis partits (Manresa, Bilbao, Asvel, CBT, València i Reial Madrid).

El pròxim partit serà ja la semifinal de la Lliga Catalana contra el Sant Josep de Girona , que ha acabat campió de la Lliga Catalana de la LEB. El matx es disputarà dissabte, 26 de setembre, al Palau Sant Jordi.