Lakovic i Lorbek, més a prop de les medalles

Bàsquet - Eurobasket 2009

18.09.2009 23:08

Si a la jornada anterior van ser Navarro i Ricky els que van aconseguir la classificació per a la semifinal de l'Eurobàsquet, aquest divendres han estat Lakovic i Lorbek els que han passat de ronda després d'una actuació espectacular davant Croàcia.

La selecció eslovena ha estat l'última a aconseguir el bitllet directe a les semifinals de la competició. Espanya, Grècia i Sèrbia són els altres tres equips que podran lluitar per les medalles.

En el partit davant els croats, Lakovic i Lorbek han estat intractables. El base blaugrana ha sumat un total d'onze punts, dos rebots i cinc assistències. D'altra banda, la nova incorporació a la plantilla del Regal Barça aquesta temporada ha estat l'autor de 27 punts i 8 rebots. Lorbek ha estat el màxim anotador i rebotador del partit. Tots dos jugadors han dirigit el seu equip en els moments determinants.

Croàcia ataca fort

Si algú ha dominat el partit durant la primera part ha estat Croàcia. Tot i que Lorbek avançava el seu quip només començar el partit, poc després els croats han posat la directa i han començat a deixar enrere el rival. El primer quart, que ha finalitzat amb un 18 a 25, ha estat protagonitzat per un autèntic estira-i-arronsa. Ukic i Planinic han donat l'empenta suficient per engegar la maquinària croata en la recta final del primer temps.

En el segon quart s'ha repetit la mateixa història. Lorbek ha encistellat el 25 a 27 que tornava a pressionar Croàcia en el minut dos. Els croats han tornat a posar fil a l'agulla i en un tres i no res han tornat a aconseguir deixar enrere Eslovènia. Amb un parcial de 0 a 9 en el minut cinc han deixat l'electrònic 27 a 38. Les distàncies s'han mantingut i fins i tot s'han augmentat fins als quinze punts d'avantatge amb el 32 a 47. Ha estat en aquest moment quan els eslovens han reaccionat i han tancat el quart amb set punts consecutius amb un resultat de 39 a 47.

Lorbek no perdona

A la represa s'ha vist l'Eslovènia més agressiva, liderada pel blaugrana Lorbek. El seu equip ha sortit amb les idees clares i corregint errades i de mica en mica han tornat a trepitjar els talons a Croàcia. En el minut cinc Lorbek anotava el 46 a 50. Just després, el seu company Lakovic s'ha atrevit des del triple i ha encistellat (49-50) i novament el seu company ha sumat dos punts a tres minuts per finalitzar aquest període. L'electrònic reflectia un 51 a 50 i a la pista es veia un equip eslovè crescut i amb fam de victòria.

No ha estat fàcil ensorrar els croats, però s'ha intentat fins a l'últim segon i s'ha obtingut la recompensa. L'últim quart ha estat una autèntica lluita de titans. Eslovènia no s'ha deixat superar en cap moment i la precisió en el joc i mantenir el cap fred en els moments clau ha permès a Eslovènia aconseguir el triomf, una victòria molt treballada.

I Espanya s'enfrontarà amb Grècia

La selecció espanyola va aconseguir la plaça per jugar les semifinals després de guanyar França per 66 a 86. Aquest divendres ha conegut el seu rival en aquesta fase de la competició. Serà Grècia, que s'ha desfet de Turquia per 74 a 76. El partit serà dissabte a partir de les 18.30 hores. Per la seva banda, Eslovènia i Sèrbia s'enfrontaran a les 21.00 hores.