Espanya es deixa anar i passa a 'semis' (66-86)

17.09.2009 23:13

La selecció estatal es deixa anar i passa a 'semis' (66-86)

Espanya s'ha exhibit davant França (66-86) i ha aconseguit una merescuda classificació per a les semifinals de l'Eurobasket de Polònia. La selecció estatal s'ha deixat anar completament i cada dia sorprèn més en aquest torneig.

La selecció estatal ha trepitjat l'accelerador i no està disposada a aturar en la aquesta lluita pel títol de campió d'Europa. Davant la fins ara invicta França els homes de Sergio Scariolo han tornat a trepitjar fort. Gasol, Rudy, Navarro, Ricky i Felipe han revolucionat als francesos, que des dels primers compassos de joc s'han quedat sense opcions.

Els dos blaugranes a càrrec del seleccionador estatal durant aquesta competició, Navarro i Ricky, han estat dos dels jugadors més destacats, encara que l'autèntic protagonista del partit ha estat Pau Gasol amb 28 punts i 9 rebots. La ‘Bomba’ ha encistellat onze punts i ha fet dos rebots i quatre assistències. Navarro s'ha mantingut molt regular durant tot el partit i al costat de Gasol ha format el duo perfecte. Per la seva banda, Ricky ha explosionat en la segona part. Quatre assistències, quatre rebots i vuit punts són la signatura del blaugrana en aquest enfrontament.

Comença l'espectacle

Després d'uns primers moments de màxima tensió i intensitat i en què ambdós equips s'han mostrat contundents, la balança s'ha decantat del costat espanyol. La muralla defensiva d'Espanya ha fet la vida impossible als francesos. Fins a tretze rebots defensius han obtingut els de Scariolo en els primers 20 minuts. Aquesta bona tasca en defensa ha potenciat l'atac del combinat estatal, que no ha perdonat ni una pilota i ha afusellat la cistella contrària. Gasol, Rudy i Navarro han estat els grans protagonistes de la primera part amb sis, nou i cinc punts cadascun. El primer quart finalitzava amb un 15 a 25 i amb França en estat de shock.

Però per si això fos poc, les coses han anat a pitjor per a ells i és que la força espanyola estava minvant anímicament als francesos, que si en defensa no estaven molt fins, en atac tampoc no han solucionat la situació. Només Balum, Diaw i Parker han donat una empenta al seu equip, però una empenta insuficient i és que Espanya ha arrasat amb tot el que s'ha trobat per davant. Un 32 a 47 al descans ha estat el resultat d'una autèntica exhibició de l'equip estatal.

No hi ha qui els aturi

A la represa Espanya no ha baixat la guàrdia, al contrari. Els espanyols han anat de més a més i han aconseguit col•locar-se fins a 24 punts per damunt del seu rival (49-73), just després arribaria el final del tercer quart (52-73), però fins a arribar a aquest punt el combinat espanyol s'ha mantingut ferm en defensa i en atac han continuat amb la prudència, les bones assistències i el joc en equip.

L'arrencada de França ha arribat en el quart quart. Turiaf ha estat l'esperança francesa, però malgrat ajudar el seu equip a retallar distàncies i a pressionar a Espanya no ha aconseguit passar d'una simple esperança. A falta de quatre minuts l'avantatge ha disminuït. Llavors Diot encistellava el 66 a 77. Però la resposta de la selecció estatal ha estat imminent. Un parcial de 0 a 9 ha sentenciat el partit amb un resultat de 66 a 86.

A Espanya només li queda esperar un dia per conèixer al seu proper rival que sortirà de l'enfrontament entre Turquia i Grècia.