Triomf vital (84-70)

14.09.2009 17:50

Carles Cascante

La selecció espanyola ha aconseguit un triomf vital per al seu futur a l’EuroBasket de Polònia. Els d’Scariolo han guanyat Lituània per 84 a 70. Els blaugranes Navarro i Rubio han estat els jugadors més destacats, juntament amb Pau Gasol.

Les opcions d’Espanya en aquest Europeu de bàsquet passaven bàsicament per vèncer Lituània, un equip al que li tenien ganes després s’haver perdut de forma clara en el darrer amistós abans de l’inici d’aquest campionat d’Europa. Els d’Scariolo, però, malgrat començar molt irregulars, han anat de menys a més i han acabat guanyant amb solvència un matx que era vital per als seus interessos.

Mal inici

Espanya ha tornat a començar el partit, un cop més, patint. El 10-19 a poc més tres minuts per a la fi del primer quart reflectia perfectament una realitat, que l’equip d’Scariolo no està jugant bé. Només Marc Gasol, amb un 2+1 a cinquanta segons per al final (15-20) ha estat capaç de retallar un marcador que ha acabat clarament favorable als lituans (15-24).

Gasol al rescat

Pau Gasol ha aparegut quan més el necessitava l’equip. Quan es portaven tres minuts del segon període, un bon contracop conduït per Ricky Rubio i culminat per Pau Gasol ha servit Espanya per situar-se a només quatre punts (20-24). Trenta segons més tard, una nova acció del gran dels Gasol ha significat un 2+1 que ha fet aixecar tota la banqueta, amb Scariolo al capdavant (23-24).

Navarrosleccix.jpgA partir d’aquí, un parcial de 18-0 ha situat els d’Scariolo dotze punts amunt (38-24). Les coses començaven a posar-se al seu lloc, malgrat que els lituans han aconseguit treure’s la son de les orelles amb un 40-32 en acabar la primera part. Navarro, amb 10 punts i Pau Gasol, amb 9, han estat els màxims anotadors del combinat espanyol a la primera meitat. Rubio també ha destacat, però en la fase assistent, fent cinc passades a cistella de mèrit.

Bona defensa

Els símptomes de recuperació que havia mostrat l’equip en el tram final de la primera part han continuat a la represa. La bona defensa dels espanyols ha continuat i Pau Gasol s’ha erigit en el principal estilet de l’equip d’Scariolo (17 punts i 7 rebots a menys de cinc minuts per al final del tercer quart). Ja en el tram final d’aquest tercer període, Espanya ha aconseguit el màxima avantatge de 20 punts (62-42), després d’una cistella de Marc Gasol.

Lituània perd gas

En el darrer quart, els lituans ja han abaixat els braços de forma definitiva. El partit ha entrat en una fase de precipitació motivada per les ganes d’agradar-se dels espanyols i combinada amb les ganes que s’acabés el matx per part lituana. Al final, victòria de la selecció espanyols 84 a 70.