S’imposa Turquia (63-60)

12.09.2009 18:16

En el primer partit de la segona fase de l’Eurobàsquet s’ha imposat Turquia a la selecció espanyola de Ricky Rubio i Navarro. El partit ha estat molt ajustat durant els 40 minuts, però l’última jugada ha decidit el resultat.

S’ha imposat una de les seleccions més fortes del campionat. Turquia, que havia guanyat els tres partits de la primera fase, s’ha endut un dels partits més igualats d’aquesta segona ronda i ja està matemàticament classificada per als quarts de final. Ersan Ilyasova ha estat l’home més destacat de Turquia, amb 15 punts i 5 rebots. Per contra, la selecció espanyola s’ha complicat el pas a la ronda següent.

Bon inici, mal final

Ilyasova_amb_Turquia.jpgTurquia ha inaugurat el marcador, però Espanya de seguida s’ha posat per davant mitjançant un triple del blaugrana Ricky Rubio (4-7). Poc després l’avantatge ja era de sis punts després d’una bona actuació inicial de Rudy Fernández. Les contínues pèrdues de pilota, però, han permès als turcs capgirar el marcador a només un minut del final. Encara que l’última acció de Raül López ha deixat el 20-22 favorable a Espanya.

El segon quart ha seguit el mateix guió que el primer: domini inicial d’Espanya i control de Turquia els últims minuts. Els de Scariolo han aconseguit un màxim avantatge de set punts (20-27), però els turcs han tornat a capgirar el marcador gràcies a un triple de Tunceri a poc menys de dos minuts per al final (32-31). Al descans, el resultat era 36-34.

Navarro dóna esperances

El tercer quart ha començat amb protagonisme blaugrana. Juan Carlos Navarro, amb una bomba i un triple, ha dirigit el parcial de 0 a 9 del seu equip (39-43). Però de nou la selecció estatal no ha pogut mantenir aquesta bona ratxa i ha deixat el domini del rebot ofensiu per a Turquia. Tot i això, la diferència al final del tercer quart ha estat mínima (49-48).

A l’últim quart s’ha mantingut el marcador ajustat (55-55, minut 4:55). Les errades per part de tots dos equips no ha permès moure gaire el marcador en els últims minuts. Finalment, s’ha arribat a la jugada que podria haver canviat el signe del partit. A 12 segons per al final, el resultat era 61-60 a favor dels turcs i amb possessió per a Espanya. L’esmaixada de Sergio Llull era el final feliç per als espanyols, però el tap de l’exblaugrana Ilyasova ha posat la cirereta amarga al primer partit d’Espanya en aquesta segona fase. Al final, 63 a 60.