Navarro, decisiu contra Gran Bretanya (84-76)

08.09.2009 23:01

Verònica Díez

La selecció espanyola de bàsquet ha reaccionat en el seu segon partit de l'Eurobasket de Polònia. L'equip de Scariolo ha guanyat Gran Bretanya per 84 a 76. Navarro ha estat decisiu a la recta final de l'enfrontament juntament amb Gasol.

El combinat estatal pot respirar tranquil després del triomf contra els britànics. De moment ocupen la tercera plaça del grup i per tant passarien a la fase següent de la competició. L’últim partit de la primera etapa enfrontarà l'Espanya de Navarro i Ricky amb l'Eslovènia de Lorbek i Lakovic. Serà dimecres a les 18.15 hores.

Posen la directa

Espanya sabia que no tenia marge d'error i ha posat la directa només començar el partit. Un parcial de 12 a 0 obria l'enfrontament amb un Pau Gasol com a líder, autor de set punts. Rudy, que ha pogut jugar malgrat la seva ruptura fibril·lar, s'ha unit aviat a la festa i des de la línia de 6,25 ha fulminat Gran Bretanya. Els britànics han pecat d'agressivitat defensiva i han facilitat la tasca dels espanyols des del tir lliure. A falta de 2 minuts, els deixebles de Scariolo feien el 19 a 5, màxima diferència del primer període, però a la recta final del primer quart el rival ha retallat distàncies fins a tancar aquest temps amb un 25 a 15.

El segon quart ha seguit el mateix guió de joc. Ara el líder del grup ha estat Víctor Claver, que s'ha convertit en l'especialista en el triple. Les distàncies s'han mantingut i s'ha arribat al descans amb un 44 a 35.

Arriben els mals moments

En el tercer quart no han canviat gaire les coses. La intensitat defensiva espanyola ha facilitat l'acció ofensiva i l'avantatge de l'equip estatal s'ha mantingut. En el minut quatre, Ricky Rubio anotava un tir lliure que marcava la màxima diferència del partit (55-39). Gran Bretanya ha accelerat a la recta final d'aquest període i ha tancat el tercer temps amb un 66 a 56.

En el quart quart les coses s'han complicat. Espanya ha estat més de cinc minuts sense anotar, mentre que a la selecció britànica li ha entrat tot. De fet, han començat aquesta recta final del partit amb un parcial de 17 a 3. A més, la defensa espanyola ha estat en hores baixes. Hart avançava per primera vegada en tot l'enfrontament Gran Bretanya en el marcador amb el 66 a 65. L'equip anglès ha aconseguit el control i el nerviosisme s'ha apoderat de la selecció estatal. El mateix Hart ha anotat un triple que dificultava molt més les coses (69-73), però l'efecte Rudy i la millora defensiva han sentenciat el partit. Ha estat Navarro amb el 78 a 73 des dels 6,25 qui ha donat la tranquil·litat al seu equip quan faltava un minut per al final.