Navarro no pot amb Sèrbia (66-57)

Bàsquet - Eurobàsquet

07.09.2009 23:07

La selecció estatal de bàsquet ha debutat amb derrota a l'Eurobasket de Polònia. El combinat serbi no ha donat treva a una Espanya amb molt poca sort en el tir. Navarro, un dels jugadors clau, tampoc no ha pogut capgirar el partit.

El matx s'ha posat difícil des dels primers minuts. La selecció sèrbia ha marcat territori i s'ha endut per davant als espanyols. A Espanya l’ha costat reaccionar, de fet no ha estat fins al tercer quart, quan el conjunt estatal ha anat escurçant distàncies. Tot l'esforç no ha estat suficient en la recte final i és que les diferències aconseguides en el primer temps han fet molt mal.

Els dos blaugranes que formen part de l'equip de Escariolo han fet una gran actuació. Ricky Rubio ha sumat sis punts i dos rebots. Navarro ha tingut una autèntica aparició estel•lar en el tercer temps (8 punts) i ha reactivat a Espanya. En total, el de Sant Feliu ha fet 14 punts i 5 rebots.

El partit es complica

L'equip serbi ha sortit eufòric a la pista i aviat s'ha apoderat del partit. Ricky Rubio s'ha convertit en l'esperança espanyola al començament del primer quart, però ni el blaugrana ha pogut amb el rival. Sèrbia s'ha passejat a plaer per la zona espanyola i les diferències han anat augmentant. L'atac d'Espanya no ha tingut el seu millor dia. La línia de 6.25 ha estat el seu pitjor malson i és que de les 10 vegades que s'ha intentat el triple en el primer temps, en cap ocasió s'ha acabat puntuant.

El primer quart ha finalitzat amb un 15 a 12, però el pitjor estava per arribar. El combinat estatal s'ha vist acorralat i sense recursos per reactivar el seu joc. Mentre Sèrbia encarava el partit amb paciència i gran encert, Espanya s'ha posat nerviosa i ha empitjorat la seva situació. Amb un 38 a 23 s'ha arribat al descans i amb un percentatge d'encert en tirs de dos punts del 50%, en triple del 0% i en tirs lliures del 42%.

Millora insuficient

Al començament del tercer quart els espanyols han mostrat millor cara. Més competitius i més agressius tant en defensa com en atac han mantingut a l'equip en el partit. Navarro ha estat el revulsiu del seu equip i ha estat l'artífex de 8 dels 10 punts que han conformat un parcial de 10 a 2 i que deixava el marcador en 46 a 37. A més, el blaugrana ha estat l'encarregat d'encistellar el primer triple de la nit. Però la resposta sèrbia ha estat imminent i amb deu punts consecutius ha tancat aquest període amb un 56 a 37.

Espanya tenia deu minuts per capgirar el marcador. Ho ha intentat, però sense sort. Amb una defensa en zona més agressiva i amb més encert en el tir la selecció estatal s'ha col•locat a 9 punts després d'un triple de Felipe Reyes (59-50) a 5’51’’ del final. Ja era massa tard i els serbis no s'han deixat sorprendre. Finalment un 66 a 57 que dóna la primera derrota als espanyols a l'europeu.
SÈRBIA, 66
ESPANYA, 57

Sèrbia (15+23+18+10):
Tepic (10), Teodosic (4), Tripkovic (3), Krstic (17) y Velickovic (12) - cinc inicial-, Markovic (2), Macvan (8), Paunic (4), Perovic (2), Raduljica (2) i Bjelica (2).

Espanya (12+11+14+20): Rubio (6), Navarro (14), Marc Gasol (4), Mumbrú (0), Garbajosa (0) -cinc inicial-, Pau Gasol (9), Cabezas (0), Llull (9), Claver (0), Reyes (12) i Raúl (3).

Àrbitres: Romualdas Brazauskas (LIT), Olegs Latisevs (LET) i Robert Lottermoser (ALE).