Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


De Badalona al Palau Blaugrana


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

02.09.2009 10:34

De Badalona al Palau Blaugrana

www.fcbarcelona.cat


Ricky Rubio passa a engrossir les files del selecte grup de jugadors que van vestir la samarreta verd-i-negra tot just abans de fer el salt a les files del FC Barcelona. De Kurchaski a Rubio, diversos jugadors han pres aquest camí.


Eduard Kurchaski va ser un jugador de la dècada dels quaranta que arriba al Barça després d’una temporada a Badalona (47/48). Va ser un retorn sonat a l’època, ja que Kurchaski havia estat jugador del Barça la temporada anterior (46/47) i després del pas per Badalona va tornar a les files blaugrana. Un viatge d’anada i tornada que també seguirien, en altres èpoques, els jugadors Ferran Martínez i Xavier Crespo.

Un president amb passat blaugrana

Qui va ser president del Joventut de Badalona durant la dècada dels noranta, Jordi Parra, va tenir també el seu passat blaugrana. Parra, jugador internacional dels anys cinquanta, va jugar dues temporades amb la samarreta blaugrana.

Les temporades 54/55 i 55/56 van veure Parra vestit de blaugrana. El FC Barcelona havia fitxat un jugador emblemàtic de l’època del Joventut de Badalona. Després d’aquests anys com a barcelonista, Parra va fitxar pel Reial Madrid.

Dos pivots per créixer com a equip

qm3d7023.jpgLa dècada dels vuitanta va portar dos pivots verd-i-negres a les files blaugrana. Lluís Miquel Santillana va vestir dues temporades (82/83 i 83/84) la samarreta blaugrana. Santillana és recordat pel palmeig, en el darrer segon de joc, que va significar la cistella de la victòria contra el Reial Madrid, la temporada 82/83. Aquella cistella va valdre la Lliga d’aquella temporada, una temporada en què Santillana va contribuir a aixecar la Copa del Rei.

QM3D1819.jpgQui va deixar també la seva empremta va ser l’Andrés Jiménez. Conegut com ‘Jimix’, va arribar a Barcelona la temporada 86/87 des de Badalona. Aquest aler-pivot va ser una peça clau dels èxits del bàsquet blaugrana durant la darrera meitat dels vuitanta i la primera meitat dels noranta. Jiménez té retirada la seva samarreta al Palau, al costat de grans noms com Epi, Solozabal i Dueñas.

Montero i Jofresa, als noranta

Rafel Jofresa i José Antonio Montero van ser una de les grans parelles de bases de Badalona que també van vestir els colors blaugrana. El primer a arribar a la disciplina blaugrana va ser Montero. El base va passar a la història del bàsquet blaugrana per rebre un tap il•legal, per part del jugador croata del Panathinaikos Vrankovic, que no va permetre als blaugranes alçar la Copa d’Europa de bàsquet, l’any 1996.

Rafel Jofresa va jugar dues temporades amb el FC Barcelona, en què va aconseguir una Lliga ACB. Lliga que el FC Barcelona va guanyar per primera vegada en la història de la competició tenint desavantatge de pista contra el Reial Madrid, la temporada 96/97.

De Badalona al Palau Blaugrana
Barton, l’últim a arribar

L’aler Lubos Barton, fins a l’arribada de Ricky Rubio, havia estat el darrer jugador del Joventut de Badalona que venia al Palau. El txec va arribar a Badalona després de tres temporades a Itàlia. Amb el Joventut va jugar tres temporades més fins a recalar al Barça a l’inici de la temporada passada. Barton és va lesionar a la fi de la passada temporada i actualment és troba en procés de recuperació.


Comparteix a

Notícies Bàsquet

Temporada 09-10

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana