Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Cubells: Adéu amb orgull


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

22.06.2010 20:30

Cubells: Adéu amb orgull

Llorenç Tarrés / Carles Cascante


Sabent que s’han fet les coses ben fetes, amb treball, constància i, sobretot, passió, Josep Cubells mira enrere i fa un balanç immillorable de les seves tres temporades al capdavant de la secció. Cubells marxa “amb l’orgull de la feina ben feta”.


“Fent balanç em sento molt satisfet. Pels trofeus en sí, però sobretot per com s’han aconseguit i per la il·lusió que han generat. Per mi el fet que la gent tornés al Palau i que es parlés de bàsquet un altre cop, sobretot en un moment en què el futbol gaudia de tant bona salut, ha estat molt important”, afirma un Cubells content de veure tot el que deixa enrere.

L’ACB 2008/09, un canvi de rumb

QM3D3182.jpgEl campionat de Lliga de la temporada anterior va significar posa fi a una sequera de cinc temporades sense aconseguir el màxim títol a nivell estatal. Per a Josep Cubells, aquesta Lliga va significar un punt d’inflexió: “El títol de la Lliga ACB és el cinquè d’aquestes quatre copes, o vist d’una altra manera, el primer d’una llarga llista d’èxits. El títol ACB va significar un canvi, ja que trencàvem moltes temporades sense guanyar-la i des d’aleshores…fins a la Final a Quatre de París no ens hem aturat. Ha estat un cicle fantàstic, del que, sota el meu parer, ha estat el millor equip de la història de la secció, quan a resultats i també quan a joc.”

Una estructura envejable

CREUS.jpgUn dels llegats del que més orgullós se sent Josep Cubells és el haver format part d’una estructura que ha funcionat a les mil meravelles: “Marxo amb l’orgull del que s’ha fet, del que s’ha aconseguit i també de l’estructura que hem aconseguit crear: el Xavi Pascual, com a entrenador i el Joan Creus, com a secretari tècnic, del que sempre he dit que és un savi del bàsquet. Hem sabut entre tots donar-li a aquesta estructura els valors que volíem, és a dir, l’estil de joc, la manera de guanyar i el caràcter que sempre han demostrat els jugadors. S’ha recollit el millor del bàsquet blaugrana des que es va crear la secció als anys 20 i, a data d’avui, podem afirmar que som una referència a Europa.”

El final de Lliga dóna més valor a la resta de títols

“El fet que el Baskonia, que va acabar segon a la fase regular, acabés proclamant-se campió de l’ACB demostra que tot és molt complicat, que és difícil i que tot s’ha aconseguit amb molt d’esforç, amb molt treball i que el que potser en alguns moments semblava senzill mai ho ha estat i que si s’ha aconseguit el que s’ha aconseguit és per aquesta feina diària que hi ha hagut en tot moment. Penso que la derrota amb el Baskonia ens fa donar encara més valor a tot el que s’ha aconseguit aquesta temporada”, explica un Josep Cubell convençut que tot el que s’ha guanyat no ha estat fruit de l’atzar.”

2010-06-22_ENTREVISTA_JOSEP_CUBELLS_006.jpgEn aquest sentit, Cubells ha deixat molt clar que una de les claus de l’èxit del Regal Barça ha estat la família que forma l’equip, la pinya i la comunió que l’ha dut a cotes tant altes: “El millor que m’enduc, però, és a banda dels èxits, que hi ha un gran grup humà al darrera dels jugadors. Des de l’staff tècnic, fins els serveis metges, la gent de comunicació i, en definitiva, tots els que formen part d’aquest equip són una gran família i això és una de les claus del perquè hem estat quelcom més que un equip.”
Fotos: Àlex Caparrós (FCB)
Fotos: Àlex Caparrós (FCB)
La passió, bàsica per creure en el projecte
“Sense passió pel club ni passió pel bàsquet no podria entendre el poder portar la secció al més alt possible. Tot això emmarcat dins d’un criteri de racionalitat. La combinació de passió, racionalitat i objectivitat i de coneixement del club són els que et porten a entendre la millor simbiosis i crec que aquesta és la que tenim a dia d’avui.”

Cubells deixa un missatge per als nous membres de la Junta Directiva que, a partir de l’1 de juliol, prendran oficialment possessió del càrrec: “Als nous els desitjo la millor de les sorts. Els dic que l’estructura del bàsquet blaugrana està formada per gent fantàstica, gent que estima el club, la secció i el bàsquet i que son un referent a tota Europa i n’estic convençut que seguiran aconseguint grans èxits.”


Comparteix a

Notícies Bàsquet

Temporada 09-10

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana