Caldrà un miracle a Vitòria (69-70)

12.06.2010 20:00

Miquel Agut

El Regal Barça torna a perdre contra el Caja Laboral al Palau Blaugrana (69-70) i haurà de guanyar tres partits seguits si vol proclamar-se campió de Lliga. Els blaugrana no han sabut controlar els nervis al final.

El Regal Barça ha perdut el segon partit consecutiu al Palau contra el Caja Laboral (69 a 70) i el títol de campió perilla més que mai. Ara calen tres victòries consecutives perquè l'equip de Xavi Pascual completi una temporada inigualable. Tot i el bon començament, el partit d'avui ha estat molt semblant al primer i els blaugrana han estat víctimes del nerviosisme en els últims minuts.

Morris, Morris i Morris

2010-06-12_REGAL_FCB_-_CAJA_LABORAL_013.jpgEl nord-americà ha encistellat els sis primers punts dels blaugrana, amb un triple inclòs. L'equip de Pascual ha començat intimidant en defensa, els bascos han errat els sis primers atacs, però han reaccionat ràpidament. Fernando San Emeterio ha liderat els basconistes durant els primers minuts i ha evitat que la diferència s'eixamplés. Entre Morris, Ndong i Mickeal, el Regal Barça ha tornat a distanciar-se amb un parcial de 17 a 11. Dos triples seguits dels d'Ivanovic, mentre el públic protestava la permissivitat arbitral amb Splitter, han igualat el primer quart, que s'ha tancat amb un parcial de 19 a 17.

La igualtat continua

En el segon quart s'ha mantingut la igualtat i els intercanvis de cistelles i d'errors han estat constants en un partit de molta intensitat i al qual s'ha notat des del primer moment que els dos equips eren conscients del que s'hi jugaven. Mentre el Regal Barça ha anotat gràcies al joc d'equip amb una penetració de Ricky o un ganxo de Vázquez, el Caja Laboral s´ha alimentat de triples. En aquest sentit, Brad Oleson, autor de nou punts al descans, ha estat un malson per als blaugrana. A més, el repartiment de les faltes ha estat desigual: Navarro i Ricky han marxat a la banqueta amb la motxilla plena de faltes, mentre que a Splitter li han xiulat la primera a la meitat del segon període. Morris, Lorbek i Ndong han deixat el 38 a 33 al descans i, a més, han frenat Splitter. El brasiler ha arribat a la mitja part sense anotar.

El partit no es trenca

Els nervis han condicionat el partit, també a la represa. El Regal Barça ha mantingut la intensitat defensiva, però li ha faltat clarividència. Dos triples consecutius de Lakovic han donat la màxima diferencia als barcelonistes. Semblava que el partit es trencava, però els d'Ivanovic no han desconnectat mai. A poc a poc, i aprofitant les nombroses indecisions blaugrana, han tornat a retallar distàncies i han entrat al darrer període amb totes les opcions.

Últim quart per oblidar

2010-06-12_REGAL_FCB_-_CAJA_LABORAL_004.jpgEl Caja Laboral no ha perdut mai de vista el Regal Barça i, quan s'ha posat per davant el marcador, s'hi ha quedat fins al final. Com si no estiguessin acostumats a la pressió dels finals ajustats en els partits importants, la pilota ha cremat a les mans dels jugadors blaugrana. Una penetració de San Emeterio ha col·locat el 61 a 62 a tres minuts i mig del final. Immediatament, una pilota perduda de Lorbek –a qui pocs minuts abans li havien posat quatre grapes a la cara després d'haver topat amb un contrari- i un triple de Marcelinho han obert un parcial de zero a set que ha acabat sent insalvable. Els de Pascual han reaccionat amb orgull i han eixugat quatre punts de desavantatge en els últims segons. A un segon i sis dècimes del final, Ricky ha tret de banda en l'última possessió del partit, però Pau Ribas ha tallat l'últim intent desesperat. La final continua dimarts al Fernando Buesa Arena de Vitòria a les 20.30 hores (La 2).