La defensa els porta a la final (72-82)

01.06.2010 22:29

La solidesa defensiva que ha mostrat el Regal Barça durant els darrers minuts de partit, l’encert en el tir de tres punts de Basile al llarg del partit i de Lorbek en els darrers minuts han estat la clau de la victòria blaugrana.

Malgrat que l'Unicaja ha tingut el control del marcador durant gran part dels minuts, el Regal Barça ha protagonitzat uns minuts finals excel·lents. La defensa blaugrana ha fregat la perfecció en aquest període.

L’encert ofensiu de Basile amb 20 punts, de Lorbek amb 16 i de Mickeal també amb 16, ha fet que els blaugranes eliminessin els malaguenys en només tres partits.

Inici seriós i igualat

El Regal FC Barcelona ha iniciat el partit molt concentrat. Els de Pascual eren conscients de la importància d’aquest partit. Malgrat la pressió que exercien les 10.000 persones que omplien el pavelló Martín Carpena. El Barça ajustava bé l’equilibri entre el joc interior i exterior i dominava en el rebot.

0910_semifinales_PO_TERCER_PARTIDO_RON-BAR_x4x.jpgL'Unicaja basava el seu joc ofensiu en l’encert de Printezis i en la direcció de Berni Rodríguez. Un Unicaja que aprofitava les poques errades comeses pels blaugranes per mantenir-se igualat en el marcador i arribar a la fi del primer quart un punt per sobre dels blaugranes.

Unicaja mostra les seves credencials

En el segon quart als blaugranes els ha costat trobar la cistella dels malaguenys. No ha estat fins al tercer minut de joc que el Regal FC Barcelona ha aconseguit la primera cistella del segon quart de la mà de Boniface Ndong. El treball en defensa de l’Unicaja els ha possibilitat, després d’una cistella de Gary Neal, ampliar la diferència fins a 7 punts quan faltaven 4 minuts, cosa que ha fet demanar al tècnic blaugrana un oportú temps mort.

0910_semifinales_PO_TERCER_PARTIDO_RON-BAR_x6x.jpgMalgrat dues cistelles consecutives de Navarro, que trencaven la defensa de l’Unicaja, un triple de Neal establia la màxima diferència, 40-31, per als malaguenys. Però el Barça no volia sortir del partit i Basile, amb una acció de triple i tir lliure addicional en el seu partit 200 a la Lliga ACB, acostava l’equip fins a només 5 punts a la mitja part.

Retroben l’encert ofensiu

Als primers minuts del tercer quart el Regal Barça ha tornat a trobar l’encert ofensiu. Dos triples, un de Navarro i un altre de Rubio, amb l’aportació ofensiva de Pete Mickeal i el rebot ofensiu de Vázquez i Lorbek, han possibilitat empatar el partit a 50 després d’una cistella de Lorbek a falta de 3 minuts i 45 segons per a la fi del tercer quart.

Cinc punts seguits de Basile, un triple marca de l’italià i una cistella en contraatac, han tornat a posar el Barça per davant en el marcador per tres punts quan faltaven dos minuts. L’atac i la defensa blaugranes funcionaven i només un parell d’errades en el tir exterior han deixat els malaguenys dos punts per sobre a la fi del quart.

Defensa i tir exterior, clau

0910_semifinales_PO_TERCER_PARTIDO_RON-BAR_x7x.jpgGianluca Basile era el referent ofensiu del Regal Barça durant l’inici del darrer període. Dos dels seus triples posaven en avantatge els blaugranes en el marcador, però dues pilotes perdudes i una cistella de Berni Rodríguez en contraatac ha posat l'Unicaja 4 punts a dalt i ha obligat Pascual a demanar temps mort per redreçar el joc dels seus homes, a manca de 5 minuts i 51 segons.

A partir d’aquest moment la defensa blaugrana ha fregat la perfecció i combinat amb dos triples de Lorbek, deixaven al Regal Barça 6 punts per sobre en el marcador quan faltava un minut, i ha deixat decidit un partit que ha portat el Regal Barça a la 4a final ACB consecutiva.

Pete Mickeal llençant a cistella. Foto: ACBmedia