A una victòria de la final (71-58)

29.05.2010 21:50

Llorenç Tarrés

El Regal FC Barcelona ha tornat a guanyar l’Unicaja en el segon partit de semifinals de l’ACB i ja domina la sèrie per 2-0. Els de Xavi Pascual, que han manat en tot moment en el marcador, viatjaran a Màlaga estant a una sola victòria de la final.

Després d’un primer quart igualat, el segon parcial (28-10) ha estat pràcticament determinant, ja que ha fet anar el rival sempre a remolc. El Regal Barça, impulsat pels 6.510 espectadors d’un entregat Palau, ha dominat un Unicaja que mai no s’ha rendit però que ha estat incapaç de frenar el conjunt blaugrana. Navarro i Fran Vázquez (16 i 13 punts respectivament) han estat els màxims anotadors del partit. La final de l’ACB ja és a tocar.

Partit molt seriós

regal-unicaja2.JPGNo ha estat un recital blaugrana, però sí un dels partits més seriosos del curs. En tot moment els locals han estat centrats en el partit i això ha restat opcions al conjunt d’Aíto Garcia Reneses.

A diferència del primer partit de la sèrie, el marcador ha estat força baix. El Regal Barça ha estrenat el partit amb dos triples de Navarro, genial en tot els play-off, festa a la qual ha convidat Pete Mickeal. De fet, dels primers 21 punts locals, 18 han estat des de més enllà dels 6,25.

regal-unicaja4.JPGL'Unicaja ha acabat el primer quart per sobre en el marcador, però en el segon parcial ha estat atropellat per la màquina de Xavi Pascual. Amb Ricky Rubio carregat de faltes ben aviat, Jaka Lakovic ha dirigit perfectament l’atac blaugrana, i Grimau i Morris han aixecat el Palau amb dues accions defensives culminades amb dues esmaixades. Al descans, el Regal Barça tenia 17 punts d'avantatge (40-23).

Insuficient reacció visitant

Els malaguenys han aprofitat els minuts de descans per refer-se. Un matiner 0-6 de parcial els ha permès creure de nou en la victòria, amb un Freeland novament encertat (ha estat l’únic jugador visitant que ha superat els deu punts). I, de mica en mica, han eixugat la diferència fins als 6 punts (52-46).

Però la solidesa en el rebot (44 a 36 per al Barça) ha aportat la seguretat necessària a l’equip, que ha recuperat el coixí necessari per no patir en els instants finals. El Palau ha tingut un desenllaç tranquil i ha pogut celebrar la victòria número 62 de la temporada.

El Regal Barça celebrant la victòria. Fotos: Miguel Ruiz - FCB.