Per començar... partidàs i victòria (96-82)

27.05.2010 22:20

Llorenç Tarrés

El Regal Barça ha estrenat la sèrie de semifinals de la Lliga ACB amb una treballada victòria sobre l’Unicaja de Màlaga. Després d’un partit d’altíssima anotació, els blaugranes es col·loquen 1-0 a l’espera del segon assalt, que es juga dissabte.

El tercer quart ha estat determinant en la victòria blaugrana, molt més treballada del que indica el marcador final. Amb un parcial de 35-21 en aquest període, els de Xavi Pascual han trencat un partit que ha arribat al descans amb un desfavorable 44-48. Juan Carlos Navarro, amb 24 punts, Pete Mickeal, amb 21, i Terence Morris, determinant a la segona meitat i que també ha acabat amb 21 punts, han estat els jugadors més inspirats per part blaugrana.

S’esperava un partit travat entre dues de les millors defenses de la competició i dos tècnics amb molts recursos tàctics, però els més de 5.000 espectadors del Palau han pogut gaudir d’un partidàs, intens i viu des del salt inicial i fins a la botzina final.

El Barça s’ha imposat però ha estat un d’aquells partits en què guanya l’esport, independentment del resultat. El més important, no obstant, és que la sèrie es col·loca 1-0 a l’espera del segon assalt, que es juga dissabte a les 20.00 hores. Qui hagi vist el duel d’avui, ja l’espera.

Brillant sortida malaguenya

fcb-unicaja4.JPGHo havia avisat Xavi Pascual. Unicaja arribava a la cita en el millor moment de la temporada i ben aviat ha demostrat que no renunciava a la victòria. Les tres primeres cistelles visitants han estat triples, amb Gary Neal massa inspirat per als interessos blaugranes.

El Regal Barça no s’ha arronsat i un triple de Navarro col·locava el 21-13 a dos minuts del final del primer quart. Però un temps mort d’Aíto García Reneses, que ha ordenat una zona, ha canviat el decorat. Un parcial de 0-11 ha capgirat el resultat al final del primer quart (21-24). Curiosament, en els primers deu minuts només han anotat tres jugadors per part local: Mickeal (8 punts), Navarro (7) i Lorbek (6).

Un triple de Carlos Jiménez augmentava l’hemorragia: 0-14 de parcial, fins que Ricky ha aparegut des dels 6’25 per reanimar un Palau corprès. No obstant, Unicaja seguia embalat i només un majestàtic Pete Mickeal mantenia el Regal Barça a prop del seu rival. Al descans els visitants manaven 44-48.

Apareix el gran Navarro...

fcb-unicaja3.JPGEls grans partits són per als grans jugadors. I els grans jugadors fan els grans equips. Resultat de la regla de tres: Juan Carlos Navarro. Quan el necessitava l’equip, el geni de Sant Feliu ha aparegut. I de quina manera! Deu punts seguits, amb tres triples estratosfèrics, han disparat el Barça al marcador en un fulgurant començament de segona meitat (60-52).

De fet, els blaugranes han acabat trencant el partit en aquest tercer parcial. Si bé Unicaja ha fet 21 punts, els locals n’han fet ni més ni menys que 35. Els d’Aíto s’han vist atropellats per la màquina blaugrana.

... i Morris dicta sentència.

A l’últim quart, Unicaja ha mantingut el tipus com bonament ha pogut, amb diferències que han arribat als 15 punts però que a quatre minuts s’han reduït fins als cinc (83-78). Aleshores ha aparegut Terence Morris. El nord-americà, molt constant tot el partit, ha explotat al final per sentenciar la primera victòria. Determinant, tant en atac com en defensa. Espectacular en algunes esmaixades i contundent en tasques defensives. Com tot el bloc. El Regal Barça ha tornat a ser un gran equip. Només així es pot superar una dura sèrie com la que proposa Unicaja.
Navarro llança a cistella envoltat de rivals (Fotos: Àlex Caparrós - FCB)