Primers de la Lliga regular (84-74)

24.04.2010 21:27

Cristina Collado

El Regal Barça ja és matemàticament primer classificat de l’ACB després d’imposar-se amb claredat a l’Unicaja de Màlaga. Fran Vázquez ha estat el màxim anotador amb 20 punts i un 30 de valoració.

REGAL-UNICAJA-37.jpgSense Lakovic ni Basile, i amb un Palau mig ple per la coincidència del bàsquet amb el partit de futbol. Així ha començat el Regal Barça el seu partit amb l’Unicaja, però no ho ha acusat pas. De mica en mica, els aficionats han anat omplint les graderies un cop finalitzat el partit de futbol contra el Xerez, i, de mica en mica, el Regal Barça ha anat a mes fins a aconseguir una nova victòria que els fa ser líders matemàticament de la Lliga ACB i manté el Palau com a fortí inexpugnable a la competició domèstica.

Sense concessions

El partit ha començat de manera fàcil per al Regal Barça, que de seguida s’ha posat 5-0 amb el tir de dos de Pete Mickeal i el triple de Juan Carlos Navarro. Però la diferència s’ha ampliat fins als 9 punts (20-11), la màxima en tot el primer quart. Fran Vázquez, amb 10 punts, ha estat el màxim anotador dels primers deu minuts, amb tres esmaixades, una d’aquestes amb un alley-hoop de Juan Carlos Navarro. Però en els instants final del primer quart, l’Unicaja ha aconseguit retallar distàncies fins al 27 a 23 amb què s’ha arribat al final.

REGAL-UNICAJA-26.jpgEn el segon, el conjunt malagueny ha sortit a totes i s’ha arribat a posar a només un punt del Regal Barça (32-31). Però el conjunt blaugrana no ha donat cap més concessió als d’Aíto García Reneses, i amb uns minuts esplèndids de Ricky Rubio i Navarro ha tornat a marxar de 9 (40:31, min 15). La diferència a la qual s'ha arribat al descans ha estat la màxima que hi ha hagut fins a aquest moment: 50 a 37. Una dada significativa de la bona primera part que ha fet el Barça ha estat el punt de valoració que ha aconseguit al final d'aquest període: un 66 per a tot l’equip, amb un 19 per a Navarro, un 15 per a Fran Vázquez i un 14 per a Juan Carlos Navarro.

95 de valoració

En el segon temps, el Regal Barça ha acabat de matar el seu rival. Mitjançant l’encert i l’espectacle de Fran Vázquez se n'ha anat de 20 punts (61-41). Però, lluny d'ensorrar-se, l’Unicaja ha canviat la seva tàctica. Aíto ha fet sortir els seus jugadors amb una defensa en zona, i això ha minvat una mica l’atac del Regal Barça. De fet, aquest parcial del tercer quart l'ha guanyat l'Unicaja: 17 a 20. En l’últim i definitiu, la diferència s’ha mantingut al voltant dels 10 punts, i l’Unicaja ja no ha pogut fer res per obrar el miracle i derrotar el Regal Barça.

2010-04-24-FCB-REGAL---UNIC.jpgEl conjunt de Xavi Pascual ha sumat una nova victòria al Palau Blaugrana, que li permet celebrar el lideratge matemàtic de la Lliga regular a l’ACB. Fran Vázquez ha estat el màxim anotador amb 20 punts, cinc d’aquests amb esmaixades, però, a més, ha recuperat set rebots, ha donat una assistència i ha fet tres taps. Tot plegat, li ha valgut una valoració de 30. Però no només ha destacat el pivot blaugrana. Ricky ha obtingut un 23 i Navarro un 16. En conjunt, tot l’equip ha aconseguit un 95 de valoració.

Ricky Rubio, en un moment del joc. Fotos: Àlex Caparrós