Tercera derrota de l’ACB (71-60)

17.04.2010 19:44

Sant Sebastià ha estat un fortí i el Lagun Aro s’ha imposat des del primer minut fins al darrer al Regal Barça. L’equip basc ha treballat en defensa i ha comptat amb un gran encert per deixar sense opció de rèplica uns blaugranes, a més, negats.

Sense dos dels referents tan per part del Regal Barça com del Lagun Aro (Navarro i Panko), els dos equips no s’han arronsat. Els germans Lorbek s’han engrescat des del començament, però el petit de la família ha comptat amb més suport dels de la resta de la plantilla (sobretot de Doblas i Barbour), i molt més encert. Els vuit tirs lliures errats dels blaugranes i les 17 pèrdues de pilota han estat dos dels punts negres dels homes de Xavi Pascual que, a més, s’han quedat sense Basile quan s'havien jugat set minuts de partit.

El primer equip de bàsquet encara haurà d’esperar per ser líder matemàticament de la fase regular. A Sant Sebastià no ha pogut ser.

Superats

0910_J30_GBC-BAR_x3x.JPGL’arrencada dels de Pablo Laso ha estat fortíssima. El Lagun Aro ha plantejat un partit amb una defensa molt tancada que ha estat molt efectiva, i un atac directe a la zona blaugrana encara millor. Tres triples locals, d’Uriz, Detrick i Ignerski, han obligat a demanar temps mort quan es portaven jugats sis minuts de joc (11-4).

La represa no ha estat gaire millor, tot i que el Barça ha pogut generar situacions de bàsquet. En aquesta ocasió les rotacions han servit de poc, perquè el Lagun Aro ha sabut aturar gairebé totes les armes visitants.

El primer quart ha pogut acabar amb un resultat arreglat, de 22-17, però el triple de Roger Grimau, sobre la botzina, no ha estat validat. Tot i això, els blaugranes han volgut millorar les sensacions a la pista, però ha costat moltíssim. Ricky Rubio ha encistellat el primer triple del Regal Barça quan quedaven cinc minuts per al descans. Però els tirs posteriors a distància sempre han estat respostos pels de Sant Sebastià, que han mantingut les diferències sobre els 10 punts gairebé sempre (38-29).

Ni en atac ni en defensa

0910_J30_GBC-BAR_x6x.JPGLa reacció al descans ha semblat forta. Si més no, Erazem Lorbek ha fet bona l’assistència de Pete Mickeal a l’ACB,150 i 151, per completar un parcial de 2-6. Però David Doblas, que compensa amb un coratge monumental els dèficits que pugui tenir, ha liderat el seu equip per obrir una nova escletxa.

Els de Pascual havien aconseguit deixar en cinc punts el desavantatge i superar un moment crític després de saber que Basile, una vegada li havien fet les primeres proves al descans pel cop que havia rebut durant el primer temps, no podria tornar a jugar.

El debut de Lubos Barton a l’ACB ha quedat força eclipsat pel final del partit. Als blaugranes els ha faltat també encert (al final 10/18 en tirs lliures) per intentar intimidar el Lagun Aro i mantenir el pols fins al final. L’aler txec ha deixat el 71-60 final amb triple sobre la botzina. Un resultat que suposa la tercera derrota en l'ACB del Regal Barça i la cinquena en tota la temporada.