Victòria al límit (71-66)

27.03.2010 19:49

Roger Boguyà

El Regal Barça no ha resolt el partit contra el Fuenlabrada fins a l’últim minut. L’equip, menys inspirat que de costum, ha necessitat el millor Mickeal per seguir sumant victòries a l’ACB. Al Palau només hi guanya el Barça.

Aquest era un partit incòmode per al Regal Barça. Ubicat temporalment abans i després dels dos compromisos de quarts d’Eurolliga, el matx exigia molta concentració. I els homes de Xavi Pascual han patit de valent per tombar un Fuenlabrada que tampoc ha estat en el seu millor nivell. El Regal Barça, però, ha demostrat que sap guanyar els partits igualats, fins i tot quan no té el dia. Al Palau Blaugrana continua invicte a l’ACB.

De menys a més

El Regal Barça ha començat fred, poc intens. I el Fuenlabrada ho ha aprofitat per agafar un petit primer avantatge (2-7) que ha servit d’avís per als blaugranes. La reacció no s’ha fet esperar. Vázquez n’ha estat el referent, amb vuit punts en el primer quart. Malauradament, tant ell com Ndong i Ricky sumaven dues faltes massa ràpid. La bona notícia era la presència de Terence Morris sobre el parquet: la lumbàlgia havia quedat enrere. La igualtat era màxima després de deu minuts: 24-24.

El rebot, visitant

2010-03-27_FCB_REGAL_-_AYUDA_EN_ACCION_FUENLABRADA_002.jpgCap equip ha assolit diferències importants en el segon quart. El Regal Barça patia perquè cap dels seus homes es mostrava especialment inspirat amb el tir i, sobretot, perquè no controlava el rebot. Ni el defensiu ni l’ofensiu. A la mitja part, la xifra era escandalosa, força preocupant: 8 rebots a 20 a favor dels visitants. Batista era l’amo sota les anelles. Amb tot, el marcador era el millor de tot, ja que el Fuenlabrada només s’imposava de dos a la mitja part (36-38).

Adéu a les cistelles

A la represa semblava que els equips s’haguessin posat d’acord per deixar d’encistellar. Després de tres minuts de joc, no s’havia anotat un sol punt. Després de quatre, Navarro ha trencat la ratxa amb un tir lliure i Mickeal amb una cistella de dos punts. Al Fuenlabrada, absolutament desconnectat del partit, li han calgut cinc per sumar-ne els seus primers. En defensa els equips havien millorat. En atac el partit era fluix fins que els blaugranes han començat a ser més mòbils. L’encert no era absolut, però l’equip havia millorat i podia encarar els minuts finals amb optimisme i amb el màxim avantatge: 54-44.

Espessor fins al final

2010-03-27_FCB_REGAL_-_AYUDA_EN_ACCION_FUENLABRADA_003.jpgEl partit ha estat una espera constant. S’esperava una millora per part d’algun dels dos equips. Però no ha arribat mai. Les pèrdues s’han multiplicat en els minuts finals i el Fuenlabrada ho ha aprofitat per forçar un desenllaç imprevisible, molt igualat. Els visitants s’han posat per davant 61-64 i han amenaçat seriosament el triomf local. Lakovic i Mickeal han estat els líders de la remuntada ‘in extremis’ blaugrana, que ha arribat en el minut final. Ha estat una victòria agònica, però molt vàlida.