Cal una victòria a Vistalegre (63-70)

25.03.2010 22:15

Llorenç Tarrés

Tot i els esforços finals, el Regal Barça no ha pogut guanyar el segon partit de la sèrie dels quarts de final de l’Eurolliga contra el Reial Madrid. Els blancs s’han imposat 63-70 al Palau i l’eliminatòria viatja a Vistalegre amb empat a un.

Els jugadors de Xavi Pascual no han fet un bon partit. En cap moment s’han vist còmodes sobre el parquet. Sempre al ritme que més interessava el Madrid, víctimes del propi neguit i veient com a mesura que passaven els minuts la cosa anava a pitjor, els blaugranes han anat a remolc en tot moment. Al final del primer quart, un preocupant 8-15 il·luminava l’electrònic.

El Regal Barça estava encallat en atac. En defensa permetia massa cistelles fàcils i el joc interior, amb un Tomic imparable, tenia clar color blanc. Massa facilitats per als visitants.

Primer i únic avantatge

2010-03-25_PARTIDO_29.JPGLa reacció blaugrana finalment ha arribat... però ha estat un vist i no vist. Un triple de Jordi Trias donava el primer avantatge al Barça (22-19). Però ha estat l’últim. Novament el Madrid ha agafat la iniciativa i, amb un parcial de 0-10, ha marxat al descans amb un favorable 25-32.

El Barça no ha deixat de lluitar. L’encert ha faltat a la cita, no així l’esforç de tots i cadascun dels jugadors. També del públic del Palau, insistent del primer a l'últim minut, que mai ha deixat de creure en l’equip. Ni quan el Madrid ha aconseguit el seu màxim avantatge fins aleshores ( 8). Ni quan el Barça ha quedat clavat als 38 punts. Ni quan els visitants arribaven a la cinquantena.

Freguen la remuntada

L’últim quart ha estat d’infart. Sense fer el seu millor joc però a base de molt coratge, l’equip de Xavi Pascual ha fregat la remuntada. Fins i tot s’ha col·locat a dos punts (52-54) després d’un parcial de 14-4 liderat per Pete Mickeal, el millor jugador blaugrana fins ara en aquesta sèrie.

1r_partit--FCB-R.Madrid_x22x.jpgPerò quan més a prop era la remuntada, quan més tornava a creure la gent blaugrana, el Madrid ha sabut jugar les seves cartes i ha acabat sentenciant. Les pilotes perdudes (10 en total) i novament un mal percentatge en el tir (6/23 en triples) han estat un handicap massa important.

La sèrie viatja ara a Madrid, on dimarts i dijous es jugaran el tercer i el quart partit de la sèrie. El públic del Palau marxa trist però segueix creient. El Regal Barça ha demostrat sobradament aquesta temporada que cal seguir confiant en l'equip. Això és molt llarg.

El capità Roger Grimau agraeix el suport del públic del Palau (Fotos: Àlex Caparrós i Miguel Ruiz, FCB)
REGAL FC BARCELONA, 63
REIAL MADRID, 70

Regal FC Barcelona (8 19 13 23): Ricky Rubio (5), Basile (4), Navarro (4), Lorbek (12), Mickeal (13), -cinc inicial-, Ndong (6), Lakovic (4), Fran Vázquez (10), Grimau (2), Sada (-) i Trias (3).

Reial Madrid (15 17 18 20): Prigioni (12), Jaric (11), Velickovic (3), Tomic (22), Llull (2) -cinc inicial-, Reyes (7), Hansen (-), Lavrinovic (4) i Bullock (5).Kaukenas (2), Garbajosa (2).

Àrbitres: Romualdas Brazauskas (Lit), Spiros Gkontas (Gre), Dani Hierrezuelo (Esp).

Fes clic aquí per accedir a les estadístiques del partit.