Objectiu: 2-0

25.03.2010 10:52

El Regal Barça torna a començar. Els homes de Xavi Pascual busquen la victòria contra el Reial Madrid en 40 minuts més de bon bàsquet al Palau Blaugrana. El triomf faria sumar el 2-0 als quarts de final.

El factor pista va ser clau al primer partit. I el Palau ha de tornar a fer-se fort en el segon assalt per aprofitar aquest element per al qual l’equip va lluitar molt durant el Top 16. Els homes de Xavi Pascual tornen a enfrontar-se al Reial Madrid en una altra edició del gran clàssic del bàsquet europeu (20.15 h, Teledeporte). Fins ara els blaugranes han superat de moltes maneres diferents els blancs.

Perquè el Regal Barça senti el suport del públic i l’ajudi a aconseguir el 2-0 de la sèrie, el patrocinador principal de la secció, Regal, ha preparat un mosaic a totes les graderies del Palau, que espera una altra entrada magnífica com la del primer partit.

A més, abans de l’enfrontament es repartiran les xapes de Lubos Barton i Víctor Sada, dues xapes més dels campions de la Copa.

Com arriba el Regal Barça

1r_partit-FCB_REGAL_-_REAL_MADRID_x5x.jpgEn la línia de concentració de sempre, el Regal Barça va avaluar els punts positius i negatius del primer partit per aprofitar aquesta base de cara al segon enfrontament. Els blaugranes van analitzar les causes de la falta d’encert. Una va ser el baix percentatge i, l’altra, la bona defensa madridista. Tot i això, els de Pascual van trobar recursos suficients per firmar la victòria final ( 68-61 ).

Amb paciència i cap, els blaugranes confien a treballar per optar al segon triomf, conscients que el partit no serà gens fàcil i que no hi ha res fet de moment.

Terence Morris, amb una lumbàlgia aguda, és dubte fins a darrera hora. Lubos Barton també s’afanya per recuperar-se del trencament fibril·lar que va patir fa quinze dies al soli de la cama esquerra. La resta dels jugadors estan en condicions de jugar.

El rival

El Reial Madrid no té cap problema físic destacable. Ettore Messina, entrenador blanc, ha tingut altres problemes. Tot i complicar molt el partit als blaugranes, els madridistes no van poder superar el Regal Barça. La irregularitat en el joc del Reial Madrid ha estat un llast durant tota la temporada.

2010-03-23_FCB_REGAL_-_REAL_MADRID_002.jpgL’objectiu que es marca la plantilla blanca és intentar mantenir la mateixa intensitat durant els 40 minuts i desplegar un bàsquet similar al del primer partit. El joc interior amb Lavrinovic i Tomic va fer mal als blaugranes i aquesta pot ser una de les armes.

El Madrid va arribar a Barcelona amb ganes de sumar dos triomfs, encara si n'aconseguissin un, el factor pista canviaria de costat i aquest  és un premi molt important.

Les frases dels protagonistes

Víctor Sada, jugador del Regal FC Barcelona

“Nosaltres som un equip que no temptem la sort. En aquest segon partit haurem de tirar de defensa, haurem d’entrar d’una altra manera per fer bàsquet si no estem encertats en el tir”.

“És un equip complicat que va preparar molt bé el partit. El Madrid sap que nosaltres som forts en el bloqueig i ens va aturar bastant aquestes continuacions dels nostres pivots cap a dins. Això va provocar que ens aturéssim en atac. Però crec que podem recuperar la bona línia de tota la temporada”.

Jorge Garbajosa, jugador del Reial Madrid

“Contra un rival fortíssim com és el Barça sabem que hem de jugar 40 o 41 minuts bé.”

“Hem de seguir el mateix pla, però hem de millorar l’execució. Hem de fer-ho millor i durant més temps”.

Fes clic aquí per accedir a les estadístiques prèvies al partit (pdf).
Pete Mickeal va ser un dels noms propis del primer partit (Fotos: Àlex Caparrós-Miguel Ruiz/FCB)
Els horaris dels partits a Vistalegre
L’Eurolliga ja ha confirmat l’horari per al tercer partit de l’eliminatòria. El Reial Madrid rebrà els blaugranes a Vistalegre dimarts a les 21.25 h. El possible quart es jugaria a Madrid a les 19.00 h. El cinquè, si fos necessari, es jugari el dimecres 7 d'abril, però encara no té l’horari definit.