El Regal Barça domina el Pisuerga (59-73)

07.03.2010 14:17

El Regal Barça ha sumat un nou triomf a l'ACB. Al poliesportiu del Pisuerga, els blaugranes han dominat el partit des del començament. L'arrencada de 7-21 ha marcat el desenvolupament del matx.

Els homes de Xavi Pascual han sabut trencar el partit ja al primer quart. Amb molt de respecte i amb les idees molt clares, el Regal Barça ha aturat en sec l’atac local, i cal recordar que des de la temporada passada el Blancos de Rueda no perdia a casa. Ofensivament, Morris i Lorbek han liderat l’equip.

Lubos Barton ha pogut debutar en l’ACB. L’aler ha tornat a jugar en la Lliga abans del descans, els 21 últims segons del segon quart. En total, Barton ha pogut ajudar l’equip durant més d’un minut.

7-21 letal

0910_J24_VAL-BAR_x14x.jpgDos triples de Terence Morris i dos bàsquets d’Erazem Lorbek han estat suficients per demostrar què volia el Regal Barça. En defensa, els blaugranes han impedit que els castellans obrissin el seu marcador fins als quatre minuts de joc.

Amb aquest rèmora per al Blancos de Rueda, el partit ha evolucionat sempre a favor dels visitants.

Tot i que les diferències han arribat als 19 punts d’avantatge per als catalans, el joc ha viscut uns minuts més igualats. Diego García ha intentat donar més energia al seu equip. Però poca cosa més. Fede Van Lacke, MVP de la jornada passada, ha tingut poca participació. I, un cop a la pista, l’aler ha estat controlat pels blaugranes.

També el joc interior val·lisoletà, amb la parella Barnes i Battle, ha estat poc operatiu. El Regal Barça ha arribat al descans amb un 24-37 còmode.

Una zona per incomodar

0910_J24_VAL-BAR_x5x.jpgMorris ha tornat a ser clau a la represa. Un altre triple del nord-americà, que ha acabat amb 5/7, ha facilitat la feina.

Però Porfi Fisac, el tècnic de l’equip castellà, no ha llançat la tovallola. Com que hi havia poca cosa a perdre, el Blancos de Rueda ha fet un canvi en la defensa. La zona ha travat el partit i Isaac López ha fet baixar la diferència a nou punts abans de la conclusió del tercer període (44-53).

Malgrat la pressió que ha exercit el Pisuerga, el Regal Barça no ha patit. Morris i Lorbek han tornat a exposar un ampli ventall tècnic. I Roger Grimau ha possibilitat que l’avantatge tornés a ratllar els 20 punts (51-70) a dos minuts i mig del final.

La victòria 22 en l’ACB del Barça el manté en el lideratge de la Lliga, i tanca un periple de tres setmanes lluny del Palau amb un bagatge perfecte: set partits i set triomfs.