El Regal Barça encarrila els quarts (67-70)

25.02.2010 22:56

El triomf a l’OAKA situa el Regal Barça en una posició privilegiada per classificar-se per als quarts de final de l’Eurolliga. Els homes de Pascual sumen el tercer triomf al Top 16 i, a més, deixen KO el vigent campió d’Europa.

En un partit de nervis i de màxima tensió, el Regal Barça ha sabut lligar un triomf importantíssim per a les seves aspiracions de classificació per als play-off de quarts i, a més, per fer-ho com a primers de grup.

El primer equip de bàsquet blaugrana no ha jugat un bon partit però, tot i això, ha estat capaç de superar el Panathinaikos a domicili. Aquesta és la quarta derrota dels de Zeljko Obradovic. El vigent campió d’Europa s’acomiada de l’Eurolliga, ja que matemàticament no té possibilitats de classificació.

Molts dubtes d’inici

GYI0059727898.jpgUn procés gripal ha deixat fora de joc Jordi Trias. I Víctor Sada ha pogut participar al matx però minvat per una febre. Amb aquesta situació d’última hora el Regal Barça ha començat el partit.

Des del primer minut, el Panathinaikos ha fet la seva proposta de joc, liderada per un fantàstic Pekovic que ha dominat la zona a plaer. Mentre el grandiós pivot feia i desfeia com volia, els blaugranes només han comptat amb Pete Mickeal com a rèplica. L’aler no ha pogut impedir un parcial preocupant de 19-5 gairebé als sis minuts de joc.

Reacció a mitges

Aquest començament nefast s’ha començat a resoldre de mica en mica. Amb Mickeal de líder, el primer quart ha acabat amb les diferències escurçades, que han quedat en només quatre punts (20-16).

GYI0059727668.jpgEls blaugranes han ofert el seu millor bàsquet al segon quart. Sada ha intentat jugar, ja que Ricky Rubio havia acumulat molt ràpidament dues faltes i que Lakovic necessitava descans. El base, però, no ha pogut aportar gaire. En canvi, Roger Grimau ha augmentat la seva presència amb efectivitat. Dos triples del capità han confirmat la reacció i ha obert una escletxa preocupant per al Panathinaikos (24-31).

Però una sèrie d’errors dels catalans, i el triple de Nicholas, han permès als grecs arribar al descans dominant en el marcador. 37-33 després d’un parcial de 7-0.

Amb molt de cap i de cor

A la represa, el partit no ha estat gaire brillant. Des de la defensa, el Regal Barça ha intentat posar les bases de la possible reacció, però encara es veia molt llunyana. De fet, la defensa local ha estat la que ha marcat el ritme de joc.

Xavi Pascual s’ha vist obligat a demanar un temps mort després d’una cistella de Batiste a falta de quatre minuts per a la conclusió del tercer quart. La dada positiva és que el Barça només perdia d’11 punts (53-42) quan el seu joc era molt feble i erràtic.

Amb un 55-44 han començat els darrers 10 minuts. El Regal Barça ha anat assegurant els passos. Amb jugades directes i sense especular, Grimau, Ndong i dos triples consecutius de Jaka Lakovic han obert una possibilitat real de triomf.

GYI0059728746.jpgEl Panathinaikos era el que necessitava reaccionar. La pressió ha estat màxima. I la cinquena falta de Pekovic, una taula de salvament durant tot el matx, ha pogut ser clau.

També ha estat decisiva la concentració dels blaugranes per empatar a 64, amb una assistència magnífica de Ricky a Lorbek, i després per capgirar el resultat entre Navarro i Vázquez.

A falta de minut i mig per a la conclusió, el Regal Barça ha tingut la paella pel mànec i no l’ha deixada. Ara el rebot no s’ha escapat i els tirs han estat segurs.

Diamantidis encara ha posat més tensió en convertir un triple (67-68) a falta d’11 segons i nou dècimes. Però Navarro, des de la línia de tir lliure (67-70), i la bona defensa dels darrers nou segons ha valgut un triomf per mantenir el lideratge del grup E. El Panathinaikos acaba d’aquesta manera la defensa del títol continental.