A la final de Copa (64-72)!

20.02.2010 19:51

Jordi Clos

El Regal Barça s’ha classificat per la final de la Copa del Rei Bilbao 2010 en superar el Power Electronics València per 64-72. Els de Xavi Pascual han estat molt seriosos i han acabat imposant la seva alçada i el seu treball defensiu.

Tres anys més tard, el Regal Barça serà a una final de la Copa del Rei. S’ho ha guanyat amb una treballada victòria sobre el Power Electronics València, un rival que ha plantat cara. I això que els de Xavi Pascual han començat bé, molt seriosos. Ràpidament han aconseguit tretze punts de marge, però la potència interior taronja ha anivellat el matx. Sobretot, perquè cap equip ha estat excessivament encertat en el llançament exterior. Els pivots culers no s’han arronsat i, a base de coratge, han vençut un xoc de trens després de 30 minuts de frec a frec. Amb el punt fort del València desactivat, el Barça s’ha exhibit en l’últim quart amb un 64-72 que el condueix a la final per la porta gran.

Partint de la defensa

vaquez_valencia.jpgL’experiència dels quarts de final contra el Cajasol li ha servit al Regal Barça, que ha començat concentrat en defensa i més entonat que el rival en atac. El bon inici blaugrana ha provocat el primer temps mort de Neven Spahija tot just al minut 5, amb 4-12 en el marcador. No ha tingut un efecte immediat, ja que el conjunt blaugrana, d’entrada dominador sota els taulers gràcies a un intimidador Vázquez, s’ha escapat de tretze (9-22, min). La renda al final del primer quart era de 13-22.

Batalla sota el cèrcol

Un parcial de 8-0 a l’inici del segon quart del Power Electronics València, liderat per Nielsen, ha tornat l’equilibri. L’ala-pivot australià ha col·locat el seu equip a dos punts (22-24). Amb Ricky assegut amb dues personals, el Barça ha perdut certa fluïdesa en el joc i ha mantingut l’anotació per mitjà dels tirs lliures. I és que, malgrat que la presència de Navarro i Rafa Martínez feia preveure un gran duel de canoners, fins al descans la lluita més intensa ha estat al pal baix. Pràcticament en cada acció sortien espurnes entre els pivots, Nielsen i Perovic, per una banda, i Lorbek i Ndong, per l’altra. A la mitja part, s’imposava lleugerament l’alçada blaugrana (32-35).

Fent forat

lorbek_valencia.jpgEl primer triple valencià (suposava un 1/9 en l’estadística), obra de Rafa Martínez, ha empatat el duel (39-39). Les xifres del Barça des de fora del perímetre no eren gaire millors (2/13), encara que en el segon temps els seus homes alts han estat superiors. Les alternatives en el marcador eren constants. Un increment de la tensió defensiva i l’eclosió de Navarro han permès l’equip obrir una escletxa abans de tancar el tercer període (49-55).

Últim quart blaugrana

Amb uns sensacionals Ricky (19 de valoració) i Vázquez (16 punts), el Regal Barça ha trencat definitivament el partit a l’inici del darrer quart, quan s’ha posat 51-62. La màquina blaugrana estava ben engreixada i el Power Electronics València estava ofegat. Ja no s’acostaria més. El Barça serà meritòriament a la final.