A 'semis' amb avís (77-72)

18.02.2010 23:41

Jordi Clos

El Regal Barça ha debutat a la Copa amb un triomf que el Cajasol li ho ha posat molt difícil. Superat un inici incòmode, l’equip ha trencat el matx en el segon temps, encara que se li ha complicat un altre cop en el darrer període.

El camí en la Copa del Rei Bilbao 2010 no serà gens planer. El Regal Barça ho ha pogut comprovar a les primeres de canvi, en els quarts de final, contra el Cajasol. Clar favorit del xoc, l’equip culer ha tingut dues baixades de tensió (al començament i en l’últim quart) que li haurien pogut costar molt cares. En tots dos casos ha estat a temps per revertir la situació a base d’esforç col•lectiu. Sense la brillantor d’altres ocasions però amb l’esperit guanyador de sempre, el Barça s’ha classificat per a les semifinals, on l’espera el Power Electronics València .

Arrencada amb sorpresa

Segurament, cap dels més de 12.000 espectadors que han assistit al Bizcaia Arena s’imaginava un punt de partida així. El Cajasol, molt efectiu en el llançament exterior, ha agafat avantatge ràpidament (6-13). Xavi Pascual ha mogut la banqueta per optimitzar la defensa, buscant la màxima concentració. Tot i això, l’encert dels de Joan Plaza, liderats per Kirksay, no minvava i s’han escapat 13-23. L’electricitat de Lakovic i un ‘alley-hoop’ espectacular de Morris han permès el Regal Barça tancar el primer quart amb un esperançador 20-24.

Canvi de dinàmica

ricky_2.jpgAmb el base eslovè, el conjunt blaugrana ha millorat en atac i, curiosament, el duel entre els dos millors defensors de l’ACB s’ha convertit en un recital anotador. La igualtat en el marcador ha tornat al minut 14 (29-29). El ritme era frenètic. El Regal Barça jugava bé al pal baix, encara que els problemes en el rebot defensiu persistien. L’entrada de Ricky Rubio ha donat més control als catalans. El partit s’ha calmat, però l’equilibri ha seguit sent màxim. Al descans, 37-37.

Trencament blaugrana

Els percentatges de tir han empitjorat al principi del tercer quart. Dos minuts s’ha fet esperar la primera cistella de la segona part, en aquest cas un triple de Ricky. Els de Xavi Pascual han aparegut amb la lliçó ben apresa, molt més intensos en defensa. Amb el rebot, ara sí, ben tancat, el Regal Barça ha agafat embranzida amb un parcial de 12-5 (49-42). Navarro assumia la responsabilitat en atac i carregava de faltes el rival. Semblava que les forces començaven a fallar al Cajasol davant d’un Barça amb una plantilla molt més àmplia i que vivia els seus millors instants. La feina estava ben encarrilada (59-49, min.30).

Triomf col·lectius

morris_lorbek.JPGUn parcial de 0-6 per estrenar el quart període ha ressuscitat els andalusos. Per acabar-ho d’adobar, al minut 33, l’equip ja havia entrat en bonus. La remuntada del Cajasol ha estat a un pas de consumar-se, ja que s’ha situat 63-62 després d’un triple de Radenovic (min 36). En cap dels dos bàndols la circulació era gaire fluida. Per tant, el matx estava condemnat a decidir-se en els petits detalls. Com la potència de Fran Vázquez, el triple estratosfèric de Navarro (màxima anotador amb 15 punts) o la defensa de Basile. Al final, la força del col•lectiu ha portat el Regal Barça a les semifinals. Amb poques floritures. I amb un avís: no es pot abaixar la guàrdia.