Resolt en 20 minuts (103-82)

17.01.2010 14:15

Tot i que el Xacobeo ha pressionat força, sobretot al segon temps, el Regal Barça ha començat la segona volta de l’ACB amb una nova victòria, la 17a. El partit amb els gallecs s’ha trencat al descans en què la diferència ja ha superat els 20 punts.

Els homes de Xavi Pascual han resolt la visita del Xacobeo Blu:sens amb un triomf per 21 punts. La segona volta de l’ACB ha començat amb la dissetena victòria blaugrana en la Lliga, amb el retorn de Jaka Lakovic després de tres setmanes lesionat i amb Navarro a un sol punt d’accedir al grup dels 20 màxims anotadors de la història de l'ACB. La Bomba ha acabat el partit amb 17 punts, el millor home dels blaugranes (23 de valoració) i el segon màxim encistellador del partit, per darrere de Vasileiadis (18 punts).

Posen la directa

2010-01-17_REGAL_FCB_-_XACOBEO_BLUSENS_008.jpgEl Regal Barça ha sortit molt convençut del que havia de fer. El Xacobeo, per contra, ha patit en excés la intensistat defensiva dels locals, i no ha pogut fer bàsquet fins al minut tres de joc. Nihad Djedovic ha estat l’autor dels dos primers punts gallecs (6-2 en el marcador). Però aquesta aportació ha estat l'única, fins que Curro Segura ha demanat temps mort. El rellotge avançava i el seu equip topava reiteradament amb la defensa blaugrana.

En atac, el Barça ha sabut aprofitar un ampli ventall de recursos. Per començar, Navarro no ha estat titular. Però les rotacions a la banqueta han fet que tothom jugués ja abans del descans.

Les rendes han oscil·lat ja per sobre dels 10 punts i molt a prop dels 20. Lakovic ha tornat a la pista al segon quart i, tot just sortir, ha clavat el 39-22 amb un triple. El resultat ha quedat en 54-31 després de dos períodes.

Més problemes defensius

2010-01-17_REGAL_FCB_-_XACOBEO_BLUSENS_023.jpgAquest avantatge ha estat una mica contraproduent per a la concentració blaugrana. I és que el Xacobeo, que no ha abaixat els braços tot i que el partit ja estava decantat, ha competit fins al final.

Tot plegat ha generat situacions de joc més favorables als visitants. El Barça ha continuat aportant molt en atac. Navarro, que havia fet set punts fins a la meitat, ha acabat amb 17. El seu entrenador l’ha canviat sense saber que l’escorta està a un sol punt de ser entre els 20 màxims anotadors de la història de l’ACB. Navarro ha encarrilat una sèrie de tirs, amb tres triples de sis intents, que han suposat la diferència més gran fins a aquell moment (+26 amb el 71-45).

Ja en el quart període, Grimau i Fran Vázquez –tots dos eliminats per cinc faltes– han col·laborat a eixamplar la diferència fins als 30 punts.

Però els gallecs han estat capaços d’escurçar el marcador i d’anotar 82 punts, cosa que fa que sigui el primer equip que n'endossa més de 80 al Regal Barça en el Palau. Pete Mickeal, amb un triple i dos tirs lliures, ha certificat el tercer marcador centenari que firmen els blaugranes aquesta temporada a l’ACB.