El BEC no oposa resistència al Regal Barça (65-87)

02.01.2010 19:39

Quinzena victòria a l’ACB, i ja són tretze de consecutives. El Barça s’ha imposat al Bilbao en un matx que ja s’ha trencat al segon quart. Rubio (8 punts i 8 assistències), Navarro (22 punts) i Lorbek (18 punts) han estat els líders de l’equip.

Primera victòria del 2010 i un bàsquet de continuïtat respecte del 2009. El Regal Barça ha sabut mantenir a ratlla un rival dur i que ho ha demostrat, si més no, fins al segon període. Els blaugranes han jugat amb una concentració màxima per obtenir la quinzena victòria a la Lliga ACB, cosa que suposa la tretzena de manera consecutiva i els referma, una mica més, en el lideratge de la competició.

Rubio mou el joc

El fet que el BEC (Biscaia Exhibition Center) estigués ple, ha servit per mentalitzar els dos equips de la importància del partit. Per part local, per la necessitat imperiosa de sumar punts i, per part visitant, perquè tot el treball demostrat fins ara s’havia de mantenir.

Els primers minuts han estat intensos. Marko Banic, com era de preveure, ha estat el jugador més fresc i efectiu del Bilbao. Els blaugranes han hagut d’estar atents per moure la pilota sense presses i trobar les millors posicions. Navarro ha escalfat el canell ben d’hora. El primer triple que ha convertit ha suposat el 5-10 en el marcador. Aquest llançament ha estat el 712 de la seva carrera, o sigui, que ha pujat un esglaó més i ja iguala Rafa Jofresa en el quart lloc del rànquing de màxims triplistes.

Navarro s’ha beneficiat del repartiment de pilotes de Ricky Rubio. El base d'El Masnou ha servit en safata cistelles que han deixat anar més d’un crit d’aprovació a la graderia basca.

Però el Bilbao ha continuat traient rendiment de les jugades sota cistella, amb la firma final de Banic. La comesa culer ha estat d’evitar el ‘pick-and-roll’ i ja abans d’acabar el primer període s’ha aconseguit.

Abans del descans, el Regal Barça ha superat la desena de punts. Rubio ha mogut el joc a plaer i s’ha fet un fart donar assistències pràcticament a tothom i de gairebé totes les maneres possibles: per l’esquena cap a Lorbek, passada ràpida per a Navarro i mig bombejada perquè Mickeal esmaixés en l’'alley-hoop'.

Navarro i Lorbek poden amb Banic

0910_J16_BLB-BAR_x3x.JPGAmb el marcador ratllant els 20 punts ha començat el tercer quart. El Biscaia Bilbao Basket no ha perdut la cara al partit, tot i que el rellotge ha corregut dràsticament en contra.

Quan més estaven treballant els bascos, sempre amb Banic de referent i ara amb l’aportació de Blums, els blaugranes han llençat per terra tot el desgast. Rubio ha arribat a la vuitena assistència des d’aquest moment fins al final del partit, tot i donar un altre petit ensurt en rebre un cop al genoll que, afortunadament, no ha estat res.

Aleshores ha aparegut Lorbek. El pivot eslovè ha ensorrat les aspiracions locals de disminuir les diferències amb dos triples consecutius i un altre llançament exterior que ha deixat el 44-66 després de 30 minuts.

En el darrer període el Barça ha reduït la intensitat de la seva defensa, permetent als de Vidorreta sumar 21 punts. Evidentment, el partit ja feia temps que era blaugrana.

Banic s’ha assegut amb 23 punts i un 30 de valoració. L’ala-pivot croat ha acabat amb un 100 % en el tir (9/9 en tirs de dos, un triple en un intent i un tir lliure convertit també en una arribada a la línia de personals). El seu entrenador ha volgut que rebés el reconeixement del públic, un més que merescut homenatge per la gran tasca, tot i que insuficient per aturar una piconadora ben engranada com la del Regal Barça.

Basile ha repetit en el tram final de joc els 25 punts de màxima que hi ha hagut durant el partit. Trias, amb un tap en la darrera acció del Bilbao, ha permès que la diferència hagi quedat en 65-87.