El Cajasol ven cara la seva pell (68-74)

07.12.2008 14:30

Carles Cascante

El Regal Barça ha superat el Cajasol a domicili en un partit igualat decidit al darrer quart. Basile, amb 15 punts, ha estat fonamental per al triomf barcelonista. La Lliga ajusta les primeres places després de la derrota del Kalise a Badalona.

39605_6_53051_6x1x.jpgTambé han jugat un bon partit David Andersen (15 punts) i Ersan Ilyasova (14 punts i un 18 de valoració). El matx ha estat força igualat, malgrat que els homes de Xavi Pascual havien marxat al descans amb un petit avantatge de tres punts (32-35). A la represa, però, els locals han arribat a tenir un màxim avantatge de cinc punts (42-37) que ha estat neutralitzat al darrer quart gràcies als triples d’Ilyasova i Basile. L’italià, a més, ha estat determinant gràcies a la seva defensa.

Grimau desencalla l’equip

39606_6_53052_6x1x.jpgEl primer període ha començat de forma molt irregular per a ambdós equips. Tres minuts han hagut de passar perquè el Cajasol anotés el primer bàsquet, dos tirs lliures de l’exjugador del CB Girona Tyrone Ellis. Els homes de Pedro Martínez –l’entrenador que ha substituït Manel Comas– han dominat durant bona part del primer període fins que, després del 10-9, triple d’Ilyasova, Xavi Pascual ha demanat un temps mort que ha canviat les coses. L’entrada del capità Roger Grimau ha donat ales als seus i ha capgirat la situació, i els primers deu minuts han acabat amb triomf parcial per 13 a 15. La mala notícia del primer quart ha estat la lesió de Barton, després d'una mala caiguda.

Parcial de 6-0 local

Al segon quart, amb Vázquez i Basile a la pista, els barcelonistes han seguit creixent i eixamplant distàncies. La màxima diferència ha estat de 8 punts a favor dels de Pascual, després d’un triple d’Andersen (17-25). A partir d’aquí, els locals, de la mà del nouvingut Dejuan Collins, han establert un parcial de 6-0 que els ha situat per davant en el marcador per segon cop en el partit (27-26) després d’una cistella de l’exblaugrana Triguero. Al final d’aquest període, però, un nou triple d’Andersen, el segon, ha marcat la pauta de la victòria blaugrana en arribar al descans (32-35).

Ignerski guia els seus

A la represa, el Cajasol ha començat molt ficat en el matx. De la mà d’Ignierski, autor dels cinc primers punts de la segona part, ha arribat a tenir un +5 (42-37), però el retorn d’Andersen a la pista i la bona defensa de Sada, que ha recuperat dues pilotes consecutives, han tornat a igualar el matx. A més, al final del període la figura de Gianluca Basile ha emergit amb força. L’italià ha anotat un triple (48-48) i ha acabat tancant el tercer quart amb una cistella de dos (50-50).

Els locals només perden pistonada al final

39608_6_53054_6.jpgJa al darrer quart Navarro ha aparegut en escena amb una cistella que situava el 50-55, un resultat esperançador per acabar de rematar un rival amb moltes baixes però que, a base de coratge, ha cregut en les seves opcions. Ilyasova, amb 8 punts al quart període; David Andersen, autor de 5, i Gianluca Basile, autor de 7, han acabat sentenciant un Cajasol que, tot i les adversitats que ha tingut avui, ha venut cara la seva pell fins al darrer instant. Fins i tot Ellis ha aconseguit un triple quan faltaven setze segons que semblava que encara els podia donar alguna opció (68-71). Al final, 68-74 per al Regal FC Barcelona.