Sada i Andersen: reaparicions amb nota

05.12.2008 12:59

Carles Cascante

Una de les notes més positives del partit davant el Nancy van ser les dues reaparicions que va tenir el Regal Barça: Sada i Andersen. El primer tornava després de sis partits d’absència, mentre que l’australià només se’n va perdre un.

Mancaven 5 minuts i 43 segons per a la fi del primer període quan Víctor Sada va tornar a trepitjar el parquet del Palau. El base badaloní es va perdre sis partits per culpa d’una lesió al turmell esquerre que es va fer a les portes del Regal Barça-Estudiantes. Sada, que ja havia estat convocat per al partit contra el Granada, però que no va jugar, va aportar tres punts sense errada en el llançament, va agafar dos rebots i va donar dues assistències en els poc més de quinze minuts que va estar en pista davant el Nancy

La cistella del partit

Sada, un jugador que té per costum després dels entrenaments intentar cistelles impossibles, va tenir la fortuna d’encistellar-ne una en el partit d’ahir. Va ser en el tram final del tercer quart quan Sada va forçar un 2+1 un cop havia superat el seu marcador i deixava anar la pilota amb la clara intenció de veure cistella. Va ser el 59 a 51, un bàsquet important que deixava encarrilat un partit que havia estat força igualat durant gairebé 25 minuts.

Ja a vestidors, Sada comentava les sensacions de retrobament amb els companys en un partit oficial: “M’he trobat bastant millor del que pensava. Ja als entrenaments estava treballant bé i la veritat és que no em puc queixar.” Pel que fa a la cistella del partit, Sada va comentar: “A mesura que entrava a cistella em pensava que em ficava a la gola del llop, però al final me n’he sortit prou bé.”

Andersen, l’MVP

QM3D2971.jpgPel que fa a David Andersen, després de perdre’s el matx ACB davant el Granada, l’australià va tornar amb força i es va convertir en el jugador millor valorat del partit amb un 25. Andersen, que va destacar “la feina de tot el conjunt”, va signar una targeta impecable amb 16 punts, 8 rebots, 1 recuperació i 1 tap.

L’exjugador del CSKA de Moscou, però, també va lloar la feina dels francesos: “Ells han demostrat que són un bon equip i han fet un bon bàsquet. Al final del tercer quart, però, hem defensat molt bé i hem aconseguit superar-los.”
Rècord de valoració
Una altra de les dades rellevants del partit davant l’SLUC Nancy va ser la gran valoració que va obtenir globalment l’equip. Els homes de Pascual van signar un 110 de valoració per només 58 del seu rival. De fet, un dels motius d’aquesta gran valoració va ser que sis jugadors dels dotze que van jugar, és a dir, la meitat, van fer 10 o més punts.

Aquest registre és el més alt que ha aconseguit l’equip de Xavi Pascual en el que portem d’Eurolliga. L’anterior marca va ser en el matx jugat al Palau contra el Panathinaikos, un partit en què els jugadors barcelonistes van sumar un 104 de valoració global.