L'Unicaja, superior (82-71)

22.11.2008 21:16

El Regal Barça ha caigut a la pista de l'Unicaja per 82-71. Els esforços blaugrana no han estat suficients per batre un rival molt complet. Tercera derrota dels de Pascual a l'ACB. Malgrat això, segueixen a la zona alta de la classificació.

Els homes de Xavi Pascual no han pogut vèncer un Unicaja impecable en gairebé totes les facetes del joc. Els locals, amb Haislip, Welsch i Ndong, com a homes més destacats, han sabut controlar en tot moment el duel davant els barcelonistes. Els blaugranes, però, han sabut reaccionar en el segon quart, quan han arribat a posar-se per davant en el marcador, però la pressió ambiental –un clàssic a la ciutat andalusa- i el millor joc d'equip del conjunt dirigit per Aíto García Reneses –avui complia 850 partits ACB-, han estat suficients per superar el Regal FC Barcelona.

Inici aclaparador de l'Unicaja

L'Unicaja ha sortit a la pista com una allau. La bona combinació d'una gran defensa i un ràpid joc de contracop ha deixat descol·locats els blaugranes. A més, els jugadors de Xavi Pascual no han tingut sort a l'hora d'encistellar. Els locals, amb Haislip liderant el seu atac, han anat a poc a poc augmentant distàncies i a pocs segons per arribar al final del primer quart, l'Unicaja de Màlaga, de la mà de N'dong, ha anotat el 21 a 6 que reflectia la màxima diferència del primer quart.

Reacció blaugrana

basquet_unicaja_2.JPGEn el segon quart s'ha vist un Regal Barça completament diferent. Més agressivitat defensiva, més contundència en atac i un Andersen esplèndid han aconseguit a poc a poc capgirar la situació. Set punts consecutius de l'australià –abans només havia anotat un punt des de la línia de tirs lliures-, en el minut dos del segon quart, han posat els blaugranes de ple en el partit (23-21).

Tres minuts després, els tirs lliures de Lakovic han posat per primera vegada per davant el Barça en el partit (26-28). Però el conjunt d'Aíto ha seguit fidel al seu estil, amb una gran agressivitat defensiva i amb un Haislip assumint la responsabilitat, l'Unicaja ha marxat al descans amb un avantatge de quatre punts (36-32).

La mateixa història

En el tercer quart s'ha tornat a repetir la mateixa història del primer. L'equip malagueny ha sortit molt mentalitzat i ha aconseguit ràpidament còmodes avantatges que oscil·laven entre els set i els deu punts. En el minut cinc de la represa, Kelati encistellava el 51 a 34. Amb tot, la bona mà en el tir exterior de Navarro i Basile han demostrat que el Barça no volia esborrar-se del partit. L'italià ha aconseguit retallar distàncies situant l'electrònic del Martín Carpena en un interessant 56 a 52. El tercer quart, però, ha acabat amb avantatge per als locals (61-56).

La sentència

Malgrat que el Regal Barça no ha abandonat en cap moment, les ganes de capgirar el marcador no han estat suficients. El combinat andalús no ha perdonat i l'últim quart li ha servit per sentenciar un partit més que complet i en què ha mantingut el control durant pràcticament els 40 minuts. Ni el millor Andersen, ni Navarro, ni Lakovic –el jugador més valorat dels barcelonistes- han pogut superar la potència en el joc interior de Ndong o el joc exterior de Welsch. Les diferències s'han mantingut fins al final i la victòria s'ha quedat a Màlaga.