El liderat s’escapa (71-61)

06.11.2008 22:30

Carles Cascante

L’actual defensor de l’'scudetto' i fins avui colíder del grup B, el Montepaschi, ha pogut amb el Regal Barça. L’equip de Pascual, malgrat anar guanyant al final del tercer quart, ha perdut el partit per un mal últim període.

Un mal últim període ha engegat a rodar les esperances i la bona feina que havia fet fins aleshores el Regal FC Barcelona. Després de tres quarts en què el bàsquet de tots dos equips no havia estat gaire lluït, però on els de Pascual semblaven tenir controlades totes les opcions ofensives locals, ha arribat l’últim quart. Domercant i Lavrinovic han estat els principals responsables d’un parcial de 19-4 que ha capgirat per complet la situació.

Màxima igualtat

GYI0056124064.jpgRegal Barça i Montepaschi han fet bons els pronòstics i han demostrat una gran igualtat en la primera meitat. Els italians, però, han estat un pèl més encertats i s’han acabat emportant el primer quart per 18 a 16. L’exblaugrana Romain Sato ha estat un dels jugadors destacats de l’equip de Siena i ha acabat amb 11 punts al descans. El Barça, malgrat començar molt bé gràcies a un triple d’Ilyasova, ha vist com els locals, amb Sato i Domercant com a destacats, han dut a poc a poc el matx cap a un terreny més de bàsquet control i de llargues possessions. Un tir lliure de Juan Carlos Navarro ha tancat el marcador, que ha acabat amb l’abans esmentat marcador de 18 a 16 favorable al Siena.

Partit molt travat i defensiu

En el segon període les coses no han variat gaire. L’única lectura positiva ha estat que el quart l’ha acabat guanyant el Regal Barça (14-18), que ha marxat al descans amb un avantatge mínim de dos punts 32-34. El joc de tots dos equips, però, ha estat realment travat, amb constants interrupcions i amb uns guarismes anotadors realment baixos. Això és més mèrit del Barça que altra cosa, ja que tal com va advertir Pascual abans d’agafar l’avió cap a Itàlia, han tractat de tallar les ràpides circulacions de pilota del Montepaschi amb una defensa agressiva i els ha sortit bé. Ilyasova, amb vuit punts, ha anotat el 30-34 i ha demostrat que segueix en un bon estat de forma, però dos tirs lliures de Lavrinovic han tancat el marcador al descans.

De menys a més

GYI0056123598.jpgEl tercer ha estat el millor període del Regal FC Barcelona. Una cistella de Navarro, la primera en acció de l’escorta de Sant Feliu, ha situat un 32 a 38 que començava a fer somiar amb la victòria. La cistella següent, d’Ilyasova, significaria un +8, la màxima diferència per als blaugranes (32-40). A partir d’aquí, però, els locals han sabut reaccionar i un 2+1 de McIntyre ha tornat a situar els seus a només un punt. Poc després, el Barça ha tornat a prendre les regnes del matx, amb un Andersen que ha aparegut amb dues cistelles consecutives i que ha tornat a igualar el màxim avantatge de +8 (43-51). Al final del quart, 45-51.

Reacció local

L’últim període ha estat el de la reacció local. Un increïble parcial de 19-4 ha capgirat un marcador que s'havia complicat molt per als locals al final del tercer quart (62-55). La mobilitat de Lavrinovic, que feia sortir de la pintura els homes alts blaugrana i, sobretot, el gran darrer quart del nord-americà Domercant, que a cop de triple ha fet molt de mal, han acabat per treure de polleguera un Barça que no ha estat fi en el darrer parcial del partit. Al final, 71-61 i l’equip de Pascual, que perd el liderat del grup B.
LA FITXA
MONTEPASCHI SIENA, 71
REGAL FC BARCELONA, 61

Montepaschi Siena (18+14+13+26): McIntyre (10), Sato (11), Domercant (19), Eze (2), Stonerook (-) -cinc inicial-, Kaukenas (8), K.Lavrinovic (12), Lechtaler (-), Finley (9) i Ress (-).

Regal FC Barcelona (16+18+17+10): Lakovic (12), Navarro (7), Barton (5), Ilyasova (14), Santiago (-) -cinc inicial-, Vázquez (11), Basile (3), Barrett (2), Grimau (-), Andersen (7), Sada (-) i Trias (-).

Àrbitres: Brazauskas (LIT), Belosevic (SRB) i Zamojski (POL). Eliminat: Stonerook (m.38).